Така ги нарекох, защото това име най им пасва.Божествени са!
Направих два вида, единия с кайма и другите класически с яйце и сирене.Вторите са ни ясни на всички...всеки е ял баница със сирене, много са вкусни, но нищо ново под слънцето, като вкус.
3 пакета бутер тесто
250гр.кайма
6 триъгълни топени сиренца
2 с.л.с връх заквасена сметана
щипка сол
щипка кимион
щипка черен пипер
1яйце
150гр.сирене
50мл.прясно мляко
1пакетче сусам
малко брашно
малко олио
Раздробете и запържете каймата леко в тиган с няколко капки олио.
Сложете сметаната при нея и я овкусете със солта, кимиона и черния пипер.Когато изври водата на сметаната махате от котлона.
Изваждате кората от опаковката и я разстелете върху леко набръшнена повърхност.Поръсете я с още малко брашно и я разточете колкото е възможно да я поизтъните, но запазете формата на правоъгълник.След това по ширина я разделете на три равни част.Разделете си визуално каймената плънка на 6 равни части и с лъжичка сложете от нея в края по цялата лента, а отгоре начупете тук-там едно триъгълниче от топените сиренца.Започвате да навивате кората и се стремите още първото загръщане да похлюпи цялата плънка, притиснете леко.Когато я навиете, усукайте леко двата и края, а след това навийте на рехаво, нестегнато охлювче.
Сложете го в тава покрита с хартия за печене.По същия начин направете и другите 5 банички.
Намачкайте си сиренето заедно с белтъка от яйцето,а жълтъка отделете, за да намажете после с него баничките отггоре.По същия начин, койтто обясних вече с тази плънка си направете гри банички със сирене, сложете и тях в тавата.Разбийте леко жълтъка, който отделихте с прясното мляко и с четчица намажете всички охлювчета, а отгоре ги поръсете със сусам.
Печете в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути до апетитен златисто-кафяв цвят.
Колкото и да нямате търпение, защото аромата им ще ви подлуди трябва да ги зачакаге да поизстинат десетина минутки и после са ваши.
Тези са трети вид и са със сирене и кашкавал.
Аз направих 3 бутер теста от 275гр.,Излязоха 9 банички, а като плънка им сложих смес от 200 гр.сирене, 200гр. настърган кашкавал и белтъка от 1 яйце.С жъртъка разреден с малко прясно мляко ги намазах отгоре.
Които и да изберете да си приготвите всичките са разкошни!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞
Направих два вида, единия с кайма и другите класически с яйце и сирене.Вторите са ни ясни на всички...всеки е ял баница със сирене, много са вкусни, но нищо ново под слънцето, като вкус.
Новото е е във вкуса на тези с каймата.Такава плънка им съчиних днес, че Властелина, дето е заклет фен на баничките със сирене и мотото му е ,че ако не е със сирене не е баница, мъркаше от кеф, докато си хапваше от тях.Опитайте ги хора, мнооого са добри....мноого вкусни.
Бутер тесто естествено трябва да си купите от Лидъл, пакетчето е 275гр. и от него стават 3 банички.Аз днес направих 6 с кайма и 3 със сирене и това е дозата, която сега ще ви напиша, а оттук нататъка вие си смятайте колко ще си направите.
ПРОДУКТИ:
3 пакета бутер тесто
250гр.кайма
6 триъгълни топени сиренца
2 с.л.с връх заквасена сметана
щипка сол
щипка кимион
щипка черен пипер
1яйце
150гр.сирене
50мл.прясно мляко
1пакетче сусам
малко брашно
малко олио
Раздробете и запържете каймата леко в тиган с няколко капки олио.
Сложете сметаната при нея и я овкусете със солта, кимиона и черния пипер.Когато изври водата на сметаната махате от котлона.
Изваждате кората от опаковката и я разстелете върху леко набръшнена повърхност.Поръсете я с още малко брашно и я разточете колкото е възможно да я поизтъните, но запазете формата на правоъгълник.След това по ширина я разделете на три равни част.Разделете си визуално каймената плънка на 6 равни части и с лъжичка сложете от нея в края по цялата лента, а отгоре начупете тук-там едно триъгълниче от топените сиренца.Започвате да навивате кората и се стремите още първото загръщане да похлюпи цялата плънка, притиснете леко.Когато я навиете, усукайте леко двата и края, а след това навийте на рехаво, нестегнато охлювче.
Сложете го в тава покрита с хартия за печене.По същия начин направете и другите 5 банички.
Намачкайте си сиренето заедно с белтъка от яйцето,а жълтъка отделете, за да намажете после с него баничките отггоре.По същия начин, койтто обясних вече с тази плънка си направете гри банички със сирене, сложете и тях в тавата.Разбийте леко жълтъка, който отделихте с прясното мляко и с четчица намажете всички охлювчета, а отгоре ги поръсете със сусам.
Печете в загрята на 200 градуса фурна около 30 минути до апетитен златисто-кафяв цвят.
Колкото и да нямате търпение, защото аромата им ще ви подлуди трябва да ги зачакаге да поизстинат десетина минутки и после са ваши.
Аз направих 3 бутер теста от 275гр.,Излязоха 9 банички, а като плънка им сложих смес от 200 гр.сирене, 200гр. настърган кашкавал и белтъка от 1 яйце.С жъртъка разреден с малко прясно мляко ги намазах отгоре.
Които и да изберете да си приготвите всичките са разкошни!
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.