вторник, 15 октомври 2019 г.

ДОМАШНА КОНСЕРВА"СКУМРИЯ С ДОМАТЕН СОС"

Веднъж ще си я направите само тази рецепта и повече никога, и през акъла няма да ви мине да си купите консерва от магазина.
Разликата във вкусовете между двете е точно от земята до небето.Аз в случая я направих за пряка консумация, но ако, както я виждате така, я сипете в бурканчета и ги стерилизирате 20 минути след завиранетэ на водата, срока на годност им е повече от година, въпреки че кой ще я чака толкова време.☺
Това, че аз я направих със Скумрия е,  защото исках да се придържам към класиката, но ако вие харесвате друг вид риба, направете си я с него.
Правя  я по принцип с Пъстърва, защото я обожавам и е нещо страшноооо.....топиш, ядеш, ревеш и не можеш да спреш...!😆
Лесна, бърза и мнооого вкусна, само така мога да ви я опиша, а когато си я приготвите, ще се убедите в думите ми колко съм била права.
ПРОДУКГИ:

1 кг."Скумрия"
700мл.вода
1ч.л.сол
1 кетчуп"Хайнц" 500мл../ако искате сложете друг, но за мене този е най-добрия, има го в Лидъл/
2 дафинови листа
40 зърна черен пипер
1 с.л.оцет
2 зърна бахар
7-8 кисели краставички
Почистете и измийте рибата хубаво.Нарежете я на шайби.
Сложетеэ да завира на котлона тенджера с всички продукти без рибата, кетчупа и краставичките.Когато водата заври, пуснете в нея парченцата риба.
Сложете капак и нека ври 10 минути на средна степен на котлона.
След това извадете рибата в чиния да изстива.Вземете купа и в нея прецедете бульона.Когато изстине напълно, сипете вътре в него кетчупа и разбъркайте до хомогенност.Почистете рибата от костите, но бъдете максимално внимателни, за да не се раздробява много на ситно.
Добавете я в купата заедно с нарязаните кисели краставички, разбъркайте и е готова за консумация или пък си я сипете в бурканчете и ги стерилизирайте.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.