Написах ви рецептата за тази емблематична супа, защото установих, че за двете години откакто е групата не съм го направила.
Трябваше да попълна този пропуск, да споделя как я готвя и харесвам аз и какво за мен е перфектна" Супа топчета".
Не ви правих снимки на стъпките по приготвянето и, защото не мисля, че е необходимо.
Няма някой, който не я опитвал поне веднъж, нито има дете, което да е пораснало без нея.
По въпроса със застройка или без съм на моменти и днес определено не съм на кеф за застройка, затова я оставих така, но ще ви напиша по долу, ако пък вие искате със застройка как да си я направите.
ПРОДУКТИ:
300 гр.кайма
1зелена,1червена чушка
1 малък домат
1морков
1глава лук
3-4 средни картофа
1/2 шепа ориз
1 колелце фиде
1/2връзка магданоз
2 зеленчукови бульона
60 мл.олио
млян черен пипер
1/3 ч.л.кимион
сол на вкус
брашно за овалване на кюфтенцата
ЗА ЗАСТРОЙКАТА:
2 яйца
1/2кофичка кисело мляко
Сложете на котлон по-голяма тенджера с вода да заври с нарязани вътре в нея на ситно лука, двата вида чушка, настъргания морков,, зеленчуковите бульони и олиото.
Омесета леко каймата с кимиона, ориза, черния пипер и малко сол, ако няма вътре в нея.
Направете си топчета, овалвате и ги редите в поднос с брашно.Знам, че е мъчително, но колкото по-малки ги правите,толкова по-вкусни са.
Като ги навъртите всичките залюляйте подноса напред-назад и така ще се овалят в брашно всичките едновременно.☺
После изтупвате излишното брашно от всяко и ги пускате по 2-3 във врящята супа.След 10 минути сложете там и нарязаните на кубчета картофи, а след още 5 фидето и домата нарязан на дребничко.Опитайте бульона и ако е необходимо добавете още сол, но аз не слагам....бульоните ми я овкусяват перфектно.
Нека поври всичко заедно 10 минути и е готова.Дръпнете от котлона и я поръсете с нарязания магданоз.
Ако ще правите застройка изчаквате половин час да изстине малко супата. Забърквате си две яйца с половин кофичка кисело мляко в една купа и започвате да сипвате по-мъничко от бульона в купата с киселото мляко и яйцето ,като непрекъснато разбърквате.
Така добавете 4-5 черпака бульон и после пак без да спирате да бъркате изсипете получената застройка в тенджерата.
Супата е просто божествена!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!
Трябваше да попълна този пропуск, да споделя как я готвя и харесвам аз и какво за мен е перфектна" Супа топчета".
Не ви правих снимки на стъпките по приготвянето и, защото не мисля, че е необходимо.
Няма някой, който не я опитвал поне веднъж, нито има дете, което да е пораснало без нея.
По въпроса със застройка или без съм на моменти и днес определено не съм на кеф за застройка, затова я оставих така, но ще ви напиша по долу, ако пък вие искате със застройка как да си я направите.
ПРОДУКТИ:
300 гр.кайма
1зелена,1червена чушка
1 малък домат
1морков
1глава лук
3-4 средни картофа
1/2 шепа ориз
1 колелце фиде
1/2връзка магданоз
2 зеленчукови бульона
60 мл.олио
млян черен пипер
1/3 ч.л.кимион
сол на вкус
брашно за овалване на кюфтенцата
ЗА ЗАСТРОЙКАТА:
2 яйца
1/2кофичка кисело мляко
Сложете на котлон по-голяма тенджера с вода да заври с нарязани вътре в нея на ситно лука, двата вида чушка, настъргания морков,, зеленчуковите бульони и олиото.
Омесета леко каймата с кимиона, ориза, черния пипер и малко сол, ако няма вътре в нея.
Направете си топчета, овалвате и ги редите в поднос с брашно.Знам, че е мъчително, но колкото по-малки ги правите,толкова по-вкусни са.
Като ги навъртите всичките залюляйте подноса напред-назад и така ще се овалят в брашно всичките едновременно.☺
После изтупвате излишното брашно от всяко и ги пускате по 2-3 във врящята супа.След 10 минути сложете там и нарязаните на кубчета картофи, а след още 5 фидето и домата нарязан на дребничко.Опитайте бульона и ако е необходимо добавете още сол, но аз не слагам....бульоните ми я овкусяват перфектно.
Нека поври всичко заедно 10 минути и е готова.Дръпнете от котлона и я поръсете с нарязания магданоз.
Ако ще правите застройка изчаквате половин час да изстине малко супата. Забърквате си две яйца с половин кофичка кисело мляко в една купа и започвате да сипвате по-мъничко от бульона в купата с киселото мляко и яйцето ,като непрекъснато разбърквате.
Така добавете 4-5 черпака бульон и после пак без да спирате да бъркате изсипете получената застройка в тенджерата.
Супата е просто божествена!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.