събота, 19 октомври 2019 г.

БОБЕНА САЛАТА

Не си мислете, че трябва да сготвите нещо супер сложно и със засукано име, като "Кордон блю" примерно, ако искате да впечатлите един мъж.
Пригответе му ей тая чинийка и на секундата ще се задействат  вкусовите му рецептори, ще се ускори слюноотделянето му и рязко ще влезе в действие поговорката, че "Любовта на мъжа, минава през стомаха"!
Не знам защо е така, но е така ...!☺
Другото  мъжко ТОП ястие, което им действа по същия начин е "Боб с наденица на фурна"!☺
Ако купите обаче готови салати, не очаквайте същия резултат.
Трябва да си поиграете и  вие да му ги приготвите с любов естествено...с вашата любов и тогава ефекта е "УАУ" ...и мъжете  стават, като памук и изпълняват всякакви желания.☺
Картофената салата мисля че няма нужда да ви я пиша как я приготвям.Тя си е класическа и добре позната на всички.
Сварявате обелени картофи, нарязвате ги, добавяте им лук нарязан на тънки полумесеци, магданоз на ситно и овкусявате със  сол, олио и оцет и е готова.
Сега  ще ви напиша как аз си приготвям "Бобената салата" и става убиец......такава в магазина няма....ама в никой магазин!☺

ПРОДУКТИ:

1/2кг.боб
1 малка зелена чушка
1 малък морков
1 глава лук
1/2 ч.л. джоджен
1/2 ч.л. чубрица
1 връзка магданоз
сол, олио и оцет по ваш вкус
Сварявате и отцеждате с помоща на гевгир хубаво боба, но внимавайте да не го преварите и да се разкашкат зърната.Оставяте го да изстине напълно.
Нарежете си на супер тънки жулиенчата чушката, лука на тънки полумесеци, а моркова настържете на едрото на рендето.Сложете нарязаните зеленчуци при изстиналия боб.Добавете нарязания ситно магданоз, чубрицата и джоджена.Посолете и полейте по ваш вкус с олио и оцет.
Разбъркайте всичко  много добре, прехвърлете го в кутия с капак и го сложете в хладилника за два часа, за да се  охлади хубаво и да се обединят вкусовете на продуктите.
Салатата  е просто  страхотна, а пък докато я готвите може да си измисляте списъка с желанията....!☺
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.