сряда, 23 октомври 2019 г.

ПАНИРАНИ КРИЛЦА "ЛЕЛЕЕЕЕ МАЙКО..."☺

ТОП позицията на "Мани-Мани" крилцата, бе рязко разклатена днес ей от тези хубостници.😆
Исках да си панирам по класическата рецепта за панирано пиле  крилца и по пътя към хладилника не знам кво стана, но  ми хрумна да направя с тях ей това, което виждате и ще ви разкажа сега .
Беше си тотален риск и тотален експеримент, но успешен на 100 %.
Обичам усещането, когато хапна някакъв супер нов вкус за мен и резултата да е голкова  ТОП, че да надмине очакванията ми многократно.
Реално те станаха мноооого по-вкусни отколкото си ги представях в главата ми, когато ги почнах.
Убедена съм, че ще харесате много  рецептата, лесна е за приготвяне, така че хич не се замисляйте, а ги опитайте скоро.
ПРОДУКТИ:

1тарелка крилца 600гр.
200 гр.майонеза
1 ч.л.сол
1/3 ч.л.млян черен пипер
250 гр.брашно
Измийте крилцата и ги разделете на трите им части.Перката я изхвърляте.
Другите части ги сложете в тенджера и сипете вода да ги покрие, а във водага сложете 1 ч.л.сол и черния пипер.Слагате ги на котлона и след, като заврят им засичате 10 минути и ги дърпате оттам.
Изцедете им водата и ги изчакайте да изстинат.
В купа сипете брашното заедно с 1 ч.л.сол и си пригответе тава застлана с хартия за печене.
Объркайте хубаво изстиналите крилца с майонезата и започнете да взимате едно по едно и да го  пренасяте в купата с брашното, където го овалвайте хубаво и богато с брашно, а готовите подреждайте в тавата.
Печете на 200 градуса 15 минути, а после ги обърнете от другата страна и печете още 10 или до апетитен златисто-кафяв цвят.
Няма как да ви обясня колко са вкусни и освен след "Мани-манито"тия да ги кръстя "Лелеее майко" никакво друго име не ми идва по-подходящо..!😆
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.