четвъртък, 17 октомври 2019 г.

СОЧНИ КЪСЧЕТА СВИНСКО С БЯЛ ОРИЗ

Приемете това ястие не толкова, като рецепта, а по скоро, като идея как да поразчупите традиционната рецепта, позната и любима на всички за "Месо с ориз".
От промените, които направих в приготвянето на детайлите, то стана с абсолютно различен вкус и гледаш го "Месо с ориз", а всъщност ястието си е  чисто ново.
Много е лесно да си го сготвите и когато си хапнете ще видите колко е сочно в този вариант, колко е вкусно и колко тарикатски единственото, което овкусява ориза е соса от печеното месо.
Опитайте моята идея, вярвам че ще ви хареса.
ПРОДУКТИ:

1кг.свинска плешка
1ч.л.сол
1/3ч.л.черен пипер
15-20 зърна черен пипер
2 дафинови листа
5-6цели скилидки чесън
50мл.олио
2 чаши ориз /Аз го направих с Басмати, защото много го  харесвам  и когато ядеш от него,той има остатъчен дъх и аромат на варена млечна царевица и с това  още допълни вкуса на ястието, но вие може да си го приготвите и с обикновен ориз и пак ще е много вкусно./
магданоз за поръсване

Нарежете месото на хапки, сложете ги в тава и овкусете със солта, двата вида пипер,дафиновите листа, целите скилидки чесън и олиото.Сипете вода да покрие  месото, завийте с фолио тавата и сложете във фурната за два часа на 180 градуса.С месото това е всичко, когато го отвиеге после то ще мозък опечено, мръвките ще си плуват във вкусното сосча  и като цяло  от тавата ще се разнася неустоим аромат из цялата къща.
Ориза го измивам 3-4 пъти , докато водата се избистри и се отмие нишестето и го слагам в тенджерка с малко сол и 3 чаши вода да ври ,а когато остане един пръст вода го махам от котлона и  похлупвам тенджерката с капак за 30 минути. През това време той поема останалата вода и остава рохък и неслепен.
Ако сготвите ястието с "Басмати" единствената разлика е, че съотношението вода-ориз е 2:1, 1чаша ориз, две чаши вода.
Когато сипете месото и ориза в чинията, полейте отгоре навсякъде ястието със соса, за да се овкуси ориза, поръсете с магданоз и сервирайте!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.