неделя, 3 ноември 2019 г.

5* - ПЕТЗВЕЗДЕН СЛАДКИШ

Това е един феноменален сладкиш с който всички отявлени шокохолици, като мен ще изпаднат в кулинарен делириум, когато го вкусят...!☺
Толкова е вкусен, че чак ми се доплака от кеф, когато го опитах за първи път.
Спокойно може да влезе в менюто и да  бъде сервиран във всеки 5-звезден ресторант по света и хората ще го обожават.Приготвянето му е лесно и бързо и просто трябва спешно да го опитате....нещо страшно е,така че по-добре направо го почвайте ..!☺
ПРОДУКТИ:

200 гр.масло
1 и 1/2 чаша захар
1 чаша смлени филирани бадеми /може орехи или лешници/
3/4 чаша прясно мляко
6 с.л.хубаво какао, моето е това и е с  22% масленост
4 с.л.брашно
4 яйца
1/2 шоколад за украса
/меря с чаша от 200мл./
Слагате в касеролка на котлона маслото, млякото, захарта и какаото.Затопляте сместа, докато се разтопи маслото и тръгне ли да завира махате от колона.
Оставете я да изстине напълно и отделете 1/3 от нея в една чаша..В касеролката трябва да ви останат 2/3, които после ще използвате за заливка и глазура на сладкиша.
В купа разбийте на сняг 4-те белтъка и след това добавете при тях брашното, смлените ядки, жълтъците и чашата с 1/3 смес, която отделихте.Разбъркайте с лъжица и изсипете сместа в тавичка намазана с парченце масло, моята е голяма  20/20 см.
Печете в загрята на 160-170 градуса фурна 30-35 минути.Сладкиша е без набухвател...да не си помислите, че съм забравила да го напиша.
Когато го извадите от фурната, го оставете да изстине напълно, а след това с дебела сламка за фреш му надупчете дупки отгоре и го нарежете на парчета с предпочитаната от вас големина..Залейте го с 2/3 сместа, кояго си отделихте.
Оставете го половин час в стаята преди да го вкарате в хладилника да стегне,  за да попие течноста по дупките и от време на време разклащайте тавичката да се стече вътре навсякъде равномерно.
Вкарайте го в хладилника за час, а после с белачката за картофи изстъргайте стружки шоколад върху него и е готов за хапване.....божествен е хора наистина.....!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.