сряда, 27 ноември 2019 г.

ШОКОЛАДОВА ТОРТА "ЗИМНА ПРИКАЗКА"

Толкова много любов ми дадохте тия дни, че беше невъзможно да не я трансформирам в нещо вкусно!
Нещо вкусно...значи нещо шоколадово...!☺
Някои хора може и да се възгордеят и надуят от толкова хвалене, но не и аз.
Ефекта при мен е, че все едно ми порастват крила....все едно отскачам от батут....и искам още и още...!☺
Все едно ми набихте един сууупер мощен ШУТ, знаете къде☺ с който  си "сверих часовника", че всичко, което правя е правилно, оценено, посоката е вярна, което значи....ГАЗ  И НАПРЕД!!!☺
Толкова идеи ми се въртят из главата, че ще падне голямо готвене....даже не знам откъде да ги почна....!☺
Всъщност ето я първата вече е факт.
Представям Ви  шоколадова торта "ЗИМНА ПРИКАЗКА"!
Тя е вълшебна, богата и много, много вкусна!
Тя е торта за празник, а празниците чукат на вратата.
Не е трудна и следвайки рецептата и обясненията всеки може да я приготви....просто трябва да и отдели няколко часа.
Трябва  да и  вкарате много любов и мерак, а добрия резултат и божествен вкус  след това, когато я опитате и поднесете на близките си ще видите, че си е заслужавал отвсякъде направата и. Ето и рецептата:
ПРОДУКТИ ЗА БЛАТА:

7 яйца
60 гр. пудра захар
100 гр. кристална захар
100 гр. брашно
50 гр. какао

ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

500 гр.Маскарпоне
120мл.течна сметана
1 шоколадово кондензирано мляко "Сгущенка"- може да си го поръчате тук👉 МАГАЗИНА НА ГРУПА ЗА МИЛИОНИ
50 гр.какао
1 с.л.пудра захар

ЗА ГЛАЗУРАТА:

130 мл.течна сметана
150 гр.натурален шоколад
20 гр.масло

ЗА РОЗИЧКИТЕ ОТГОРЕ:

100 грама крема сирене
40   грама  меко масло
20   грама пудра захар

20-30 мл. "Бейлис" за аромат на блатовете
Захарни фигурки със зимни мотиви
и захарни снежинки за украса

Започвате с приготвянето на блата.Пресейте брашното с какаото.Разделете жълтъците от белтъците.Белтъците разбийте на пухкав сняг, със кристалната захар до меки връхчета, а жълтъците с пудрата захар до побеляване или докато удвоят обема си.
Внимателно добавете белтъчния сняг в жълтъчния крем,  като бавно разбърквате сместа с кръгови движения отгоре надолу, за да вкарате повече въздух и да не спадне обема и. На порции добавете брашното с какаото. Хомогенизирайте всичко внимателно и изсипете цялата смес, наведнъж в намаслена и напудрена с брашно тортена форма с падащи стени/моята е 26см/.
Печете в предварително загрята до 160° фурна около 30-40 минути. Готовият блат трябва да е с приятен кафяв цвят, на пипане да е стегнат и при натиск да пружинира.
Извадете го и го оставете за около 10 минути да се охлади, след което го освободете от ринга и го оставете да изстине  напълно. Когато и това стане го нарежете на желаният брой платки, аз го режа на три .
Това е най-хубавия шоколадов блат, който знам и може да си го ползвате и за други торти.
Сипете в купа всички продукти за крема и ги разбъркайте с миксера, докато се обединят и ви се получи крем.Сложете го в хладилника за 15 минути.
Аз си сглобих тортата в тортената форма, защото ми е по-стабилно и удобно, докато стегне и после махнах ринга, ако искате и вие направете така.
Слагате първия блат и с четката тук-там отгоре го ароматизирайте с Бейлиса /но не го сиропирайте/....просто той дава още шоколадов вкус и аромат  на тортата.
Разделяте си на око крема на три части и с първата намазвате блата.По-същия начин  монтирате и сглобявате с  другите два блата, а най-отгоре измазвате и подравнявате с всичкия останал крем.
Оставете в хладилника за два часа и след това залейте отгоре с глазурата.
Стоплете до завиране  течната  сметана  и дърпате от котлона, а вътре слагате начупените парченца  шоколад. Разбъркайте докато от горещината се разтопи хубаво и  когато усетите,че сместа се е охладила достатъчно залейте тортата.
Върнете в хладилника за час, за да стегне глазурата след това махнете ринга, С нож загладете отстрани, ако има неравности по тортата и се заемете с декорацията.
Рaзбийтe ĸpeмa cиpeнeтo c мeĸoтo мacлo и пyдpaтa зaxap дo пyxĸaвocт. Πpexвъpлeтe ĸpeмa в пoш cъc звeздoвидeн нaĸpaйниĸ и шпpицoвaйтe poзичĸи.Украсета по ваше желание и фантазия вашата "ЗИМНА ПРИКАЗКА"!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 














Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.