събота, 30 ноември 2019 г.

ПЕРФЕКТНИТЕ ПИЛЕШКИ ХАПКИ И ПРЪЧИЦИ

Аз не знам някой да не обича пилешки хапки.☺
Любимо хапване на малки и големи независимо от формата им - хапка, пръчица или пък  за децата има и с форми на животинки и все са много вкусни.
Сега ще ви разкажа как си ги правя  аз стъпка по стъпка  и какви са  моите трикове, за максимален вкус.Изпробвала съм един булюк видове панировки и все нещо ме дразнеше.Отвътре ги обичам да са  крехки и сочни, топящи се в устата, а отвън трябва да са хрупкави, но меко хрупкави....,  като хапнеш панировката да не ти дере небцето, а да го гали.
И така след много проба-грешка тестове в търсене на съвършената хапка  се върнах на класиката, но и вкарах много любов или по друг начин казано изпипах детайлите на макс.
Сега са точно такива, каквито ги обичам и каквито ви ги описах.
С рецептата, кояго ще ви напиша  спокойно може да си ги  приготвите на единия ден, да ги оставите в хладилника да нощуват,  да си ги опържите за 10--15 минути на следващия  и веднага да ги поднесете топли на гостите си, които  ще останат очаровани от кулинарните ви умения и ще съберете бая похвали.☺
Ако ви останат приготвени, но неизпържени слагате ги в един плик и в камерата.Имате си готова заготовка, като ви се хапва само си вадите  от тях и пържите.
ПРОДУКТИ:

500-600 гр.пилешко филе от хубавото!!!!!☺
250-300 гр.галета
5 яйца
200 гр.брашно
сол и черен пихер на вкус
50мл.вода
20 гр.сусам

За оптимален резултат спазете абсолютно всичко, което ще напиша иначе не гарантирам и не съм виновна аз!☺ Знаете, че за перфектен вкус трябва да се готви с най-хубавите продукти! Затова първо купеге от хубавото филе!
Знаете от кое да не пиша името на жълтите пилета, дето са от 17лв.килограма.☺Тяхното месо е супер крехко и вкусно и си заслужава парите отвсякъде, ако искаме вкусно пилешко месо.
Нарежете го на жулиени и ги сложете в купа с водата, сол ичерен пипер на вкус.Разбъркайте и ги оставете за 1 час в хладилника.Това ще омекоти месото и след час ще видите, че водата е почти изчезнала, то я е изпило.
Взимате една голяма тава или поднос, приготвяте си три купички с брашното, яйцата и галетата, въоръжавате се с търпение, защото ще ви е нужно и започвате да си пудрите едно по едно в реда брашно, яйце, галета и в тавата.Не ги долепвайте, за да могат да дишат и да изсъхне панировката.Сложете малко сол в яйцето...една идея просто, а галетата объркайте със сусама.
Като запълните цялото дъно на тавата, слагате върху тях един лист хартия за печене и отгоре започвате да подреждате другите.В моята  тава на снимкага  има 3 реда. Стават много и с това количество спокойно могат да се нахранят 5-6 човека.Оставете готовите в хладилника поне за половин час.
Пържите в тиган с повечко мазнина и ако е необходимо си доливайте още олио..Котлона трябва да е на средна степен.Стават много бързо, зачерви ли се малко и веднага обръщайте Готовите вадете в йенската тенджера с капака, а вътре да е застлана с кухненска хартия, за да попива мазнината.
Вадите и похлюпвате с капака.Оставете ги 10-15 минути вътре да омекне панировката от пърженего  и да не дере, когато опитате.
Ако искате може да не ги пържите, а да ги изпечете, като ги подредите в тава застлана с хартия за печене на 170-180 градуса за около 25-30 минути, но ги следете и не ги изсушавайте.
Последно това, което виждате в кутията не е млечно-чеснов сос, а моя уникален "ТОП СОС" за пица и за него съм ви качила рецептата отдавна в сайта и във втората книга го има.
Той е просто божествен, много се връзва с хапките,  прави се за 5 минути и ако още не сте го опитали, ама много сте изтървали, затова спешно поправете грешката и си го забъркайте. Рецептата му може  да видите тук👉ТОП СОС ЗА ПИЦИ
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.