четвъртък, 14 ноември 2019 г.

ХАЧАПУРИТО НА ЕЛИ☺

Е така го кръстих, защото само идеята му е като на оригиналното "Хачапури", а всъщност няма почти нищо общо.!☺
Истинското всъщност е една  много вкусна грузинска, тестена вкусотийка и рецептата за нея я имате и в сайта, и в първата ми готварска книга.
Ако искате вярвайте тая абсолютна "кавър-версия", дето  измайсторих днес,  стана толкова вкусна, толкова сочна, че  това  лично на мен ми хареса повече от оригиналната рецепта.
 Приготвих го  за броени минути  и после го изядохме още горещо пак за броени,....беше просто уникално вкусно....ще мъркате от удоволствие, когато го опитате, обещавам Ви!☺
ПРОДУКТИ:

2 пакета  Бутер тесто на Лидъл или Кауфланд от 175гр.
150 гр.пушено филе или шунка
150 гр.кашкавал
150 гр.сирене
1 яйце
сусам за поръсване
В купа настържеге на едрата част на рендето шунката или филето, кашкавала и сиренето.Сложете при тях белтъка от яйцето, а жълтъка оставете настрана, за да намажете после с него отгоре печивото.
Поръсете си плота с малко брашно и разточете леко едната кора.
Прехвърлете я в тава покрита с хартия за печене.Изсипете върху нея сместа от купата и загърнете навътре  върху нея висящите краища от кората, притискйки ги леко.По същия начин, както първата разточете и втората кора,  и я сложете в тавата , но този път загърнете краищата и отдолу, за да бъде отгоре гладко и красиво.Пак леко притискайте краищата, за да не изтича после от сместа.
Нарежете го на триъгълници, като пица, намажето го с жълтъка, който си отделихте и поръсете отгоре със сусамб
Печете в загрята на 200 градуса фурна около 20-25 минути до апетитен златисто-кяфяв цвят, вадете го от фурната и го почвайте веднага, докато е още горещо....божествено е!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУКч
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.