вторник, 12 ноември 2019 г.

5* - ПЕТ ЗВЕЗДНИ ПЪРЖОЛКИ


След, като вече  от седмица си имаме "5* сладкиш", сън не спах да му ундордисам и основно ястие към него...😆
Ей го....представям ви  " 5* - ПЕТ ЗВЕЗДНИ  ПЪРЖОЛКИ".😆
Майтапа настрана, но наистина исках чистак-бърсак нов  вкус и за мен и за вас.
Нов, но да е зверски вкусно и който го види да започне да преглъща  и на момента да поиска да си го сготви, а когато го хапне да се размаже от удоволствие.
Не е естетично да ви кача снимка, за да видите какво направи Властелина с чинията от снимките. Уми я буквално....😆😆😆
Охка, пъшка, стена, отопи я, така че все едно е измита и през цялото време, докото правеше тая операция ръмжеше и  издаваше странни животински звуци...!😆
Това е много висока оценка, ама мнооого!😆😆😆
Идеално ястие за делник и празник, искате ли да впечатлите гостите си - сгответе им го...номер 1 е...много съм доволна и знам, че и Вие много ще го харесате опитате ли го.
ПРОДУКТИ:

1,200кг. вратни пържоли без кост
500 гр.печурки
2 глави лук
6-7 скилидки чесън
2 моркова
80 мл.тъмен соев сос
2 с.л.мед
5 с.л.кетчуп
1 кутийка триъгълни топени сиренца
1/3 ч.л.черен пипер млян
60  мл.олио
150-200 гр.кашкавал
сол
брашно
магданоз
600мл.вода
Посолете със  сол и черен пипер пържолите и ги оваляйте в брашно.
Сложете олиото да се сгорещи в тигана, а котлона включен на макс.Слагате пържолка и запечатвате по 1 минута от всяка страна и вадите.
Подредете ги в тавата, в която ще печете, а в тигана при мазнината  сложете лука нарязан на полумесеци и скилидките чесън, нарязани на две на три.Омекнат ли сложете при тях нарязаните на едро моркови и гъбки.Пържете  всичко това 2-3 минути разбърквайки го и след това го изсипете заедно с мазнината върху месото в тавата.Разпределете из тавата парчетата топено сирене без да ги чупите.
Сипете върху тях кетчупа, соевия сос, меда, черния  пипер и водата.Разбъркайте леко и подравнете ястието.
Завийте тавата с  фолио и сложете във фурна загрята на 180 градуса за два часа.
Развийте фолиото, когато минат и поръсете насякъде с настъргания кашкавал.
Върнете във фурната за 10 минути да се разтече кашкавала и да образува агетитна златисто-кафява коричка върху ястието и е готово.
Извадете от фурната и поръсете със ситно нарязания магданоз.
Сервирайте с картофено пюре за гарнитура, защото адски се връзва към соса.Много е вкусно хора.....сгответе си го!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУКч

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞









Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.