сряда, 6 ноември 2019 г.

БАНИЧКИ💞

Баницата винаги си ми е била любима във всичките и форми и разновидности, затова и постоянно експериментирам най-различни нейни вариации, променяйки формата  или добавяйки различни  продукти.
Най-хубавото е, че поне досега провал нямам и всеки път с всяка нова си казвам ..."Аууу край....тая е върха...най-добрата е и не може да стане по-добра, защото просто няма накъде"☺ и винаги бъркам, защото не след дълго си измагервам някаква нова и филма се повтаря 1:1 и се почва..."Ауууу край....тая е супер....край тая  е ТОП...."😆 и т.н. познатата история.😆
Ей сега така стана с тия банички....божествени са, ако ви харесват пригответе си ги и вие, много са лесни и много вкусни.
ПРОДУКТИ:

1 фини кори "Фамилия"
200 гр.кисело мляко
100 мл.олио
300 гр.сирене
4 яйца
1 бакпулвер
4 с.л.брашно
150 мл.прясно мляко
50 гр.масло
Начупете сиренего в купа.Сипете при него киселото мляко, бакпулвера, олиото и яйцата.Разбъркайте и добавете брашното.Взимате от корите два листа и слагате от горе им от  сместа по средата .Размажете, но от никоя страна не стигайте докрая.Подгънете всеки край навътре и след това навийте от широката страна да стане баничка.
Готовите редете в правоъгълна тава намазана с олио.Навийте всички, а след това ги намажете отгоре навсякъде  с четка с разтопеното масло.
Полейте ги с прясното мляко и разклатете тавата да се разпредели равномерно навсякъде.
Печете на 190 градуса около 30-35 минути до апетитен златисто-кафяв загар, сипвайте бозата и ги почвайте....мнооого са вкусни, а може и айранче, ако по ви харесва ....!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.