събота, 16 ноември 2019 г.

КЕЙК-БРАУНИ С "РИКОТА"

Създаден за грях е тоя десерт!
Страшно вкусен....любов от първа хапка ще се превърне за всеки, който си го приготви.
Наслада за душата и радост за окото.Минимум продукти и усилия, максимум  резултат, любимия ми тип рецепти.
И само за капак  на всичко, силно концентриран шоколадов вкус с леко влажна текстура отвътре...нещо страшно!
Направо тичайте към магазина за "Рикота"😆...другото го има във всяка къща, ето рецептата!
ПРОДУКТИ:

190 гр.меко масло
50гр. хубаво какао
2 яйца
120гр.брашно
220гр.пудра захар

ЗА БЕЛИЯ ЦВЯТ:

250гр."Рикота"
50 гр.пудра захар
1 яйце

В купа разбийте до пухкав крем мекото масло с пудрата захар.Добавете едно по едно двете яйца, като не спирайте да разбивате.Добавете брашното и какаото и бъркайте до хомогеност на сместа.
В друг съд, разбърквайки с лъжица смесете рикотата с яйцето и пудрата захар.
Сложете хартия за печене в правоъгълната кексова форма и изсипете върху нея полонината от кафявата смес.Подравнете и изсипете върху нея бялата.Пак подравнете и изсипете отгоре останалата кафява.
С плавни, леки движения с лъжицата, обикаляйки из тавата  смесете леко двете смеси.
Сложете в загрята на 180 градуса фурна и печете 50-55 минути....вие преценете как ви пече печката.
В десерта няма набухвател!!!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУКч

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.