понеделник, 11 ноември 2019 г.

РЕВАНЕ💞

Още една сготвена с любов  класика в десертите!
Доброто старо сочно, ароматно, лесно и много вкус "Реване".
Всякакви думи са излишни за него, затова ето направо рецептата.
ПРОДУКТИ:

6 яйца
1 бакпулвер
2 чаши брашно /чашата с която меря в цялата рецепта  е от 200мл./
1 чаша захар

ЗА СИРОПА:

1 чаша захар
1 л.прясно мляко
1 чаша вода
2 ванилии
1лимон

Спрей сметана за розичките и смлени ядки за украса
В купа разбийте яйцата и захарта с телена бъркалка.Пресейте върху тях брашното, а върху него поръсете бакпулвера.Разбъркайте хубаво цялата смес и я изсипете в тавичка намазана навсякъде с парче масло.
 Аз в момента ви пиша рецептата за цяла нормална доза, но на снимките ще видите, че аз  направих десерта в тавичка 20/20, защото забърках половин доза експериментално да видя дали ще му уцеля количествата.
Реването стана убиец и затова ви качвам рецептата, а пък, ако и вие искате, като мен половин доза просто си разделете всички продукти на половината.
Печете на 180 градуса около 30 минути.Когато се изпече и изстине, нарежете го на квадрати.
Сварете си сироп от млякото, водата, захарта и ванилията.Нека поври 2-3 минути и е готов.Махнете го от котлона и настъргайте в него кората на лимона и 10-тина капки от едната половинка на  лимона.
Когато сиропа изстине, залейте с него изстиналия и нарязан сладкиш.
Не му трябва много да го чакате, защото попива веднага, 10-15 минути са му стига.
Шприцовайте му розички от сметана, поръсете с ядки, сервирайте и го почвайте.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.