понеделник, 2 декември 2019 г.

ЩАСТЛИВИТЕ КЪСЧЕТА НА ЕЛИ☺

Защото ми омръзна да давам по почти 10лв. за порция за тях, като ми се доядат и си казах що па да не се пробвам да си ги направя в нас.
Оказа са абсолютно лесно, бързо, а вкуса е 1:1 та, ако не и една идея по-добър, защото от домашно сготвеното с любов по-вкусно просто няма.
Който им е фен, като мене вече ги е познал и се облизва доволно потривайки ръце, че ще може да си ги сготви вкъщи. Който пък не ги е опитвал, просто да ни се довери и да си ги сготви, да ги опита и тогава ще му стане ясно всичко и то без да дава 10лв.за порция, защото за толкова пари сготвих 5-6 порции за нула време.Ето рецептата:
ПРОДУКТИ:

500 гр.пилешка пържола от бут без кожа
400-500 гр.Печурки
6 с.л.тъмен соев сос
300 мл.вода
70мл.олио
150гр.кашкавал
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
Почистете и нарежете гъбите. Месото нарежете на хапки, посолете го много леко с черен пипер и сол и го  оваляйте в брашно.
Сложете тенджера на котлона с олиото да се сгорещи хубаво,а котлона нека да е на максимална степен.Когато зацвърка мазнината сложете в нея хапките една по-една, като изтупвайте излишното брашно.Опържете ги до леко златисто, като ги разбърквайте често през това време.
Сипете при тях нарязаните гъби и когато омекнат след минута, две добавете соевия сос и водата.Намалете котлона на средата да поври ястието десетина минути, докато изври водата и се уплътни соса.Това е всичко, готово е, дръпнете го от котлона.
Поръсете го с настърган кашкавал и вкарайте тенджерата във фурната за няколко минути само докато се разтече, не го дръжте да се зачервява.
Пригответе си картофено пюре  за гарнитура по добре познатия на всички начин, сервирайте и се насладете на божествения  вкус на това вълшебно ясгие!
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.