Запеканка "Ели" ще Ви дари с едно вкусно, много свежо и приятно изживяване, стига да си я приготвите.
Немесоядните вие просто не слагайте филето и също ще може да се насладите на страхотния и вкус.
Лесна и много приятна за изпълнение рецепта, така че грам не се колебайте, а просто си я сгответе и опитайте.
ПРОДУКТИ:
1,5 кг.картофи
250-300 гр.сирене
2 домата
200 гр.филе или шунка
250 мл.течна сметана
50гр.масло
150 гр.кашкавал /моя беше "Ементал", но може и обикновен/
1 с.л.чубрица
1/4 ч.л.черен пипер
сол на вкус
магданоз
Измийте един по един хубаво всеки картоф, сложете ги в тенджера с вода и ги сворете до положение, като набодете с вилицата да влиза меко, но да не се разпадат.Извадете ги, нека да изстинат и ги обелете.
Не варя никога обелени картофи, освен за пюре, защото при варенето поемат вода и се разкашкват, а е така си ги беля след това и вкуса на сварения картоф е много по-истински и с неподражаем аромат.
Сложете в тавичка нарязаните на едро, сварени картофи и си ги посолете на вкус.Поръсете също с черния пипер и чубрицата.Отгоре сложете пласт навсякъде из тавата с натрошеното сиренето, а върху него следват нарязаните на дребно домати и филе.Залейте из цялата тава с течната сметана, а маслото начупете на дребни парченца и разхвърляйте тук-там. Завършете най-отгоре с настъргания кашкавал или в моя случай аз подредих плътно парченца нарязан "Ементал".Не е задължително, но ви препоръчвам да сложите и вие от него, защото дава още вкус и аромат на ястието, но и настърган хубав български кашкавал ще свърши работа .
Печете на 160-170 градуса около половин час до апетитен златист цвят и е готово.....то няма какво толкова да му се готви, а просто трябва да се обединят вкусовете на продуктите.Поръсете с магданоз и сервирайте.
Да Ви е сладко!
Немесоядните вие просто не слагайте филето и също ще може да се насладите на страхотния и вкус.
Лесна и много приятна за изпълнение рецепта, така че грам не се колебайте, а просто си я сгответе и опитайте.
ПРОДУКТИ:
1,5 кг.картофи
250-300 гр.сирене
2 домата
200 гр.филе или шунка
250 мл.течна сметана
50гр.масло
150 гр.кашкавал /моя беше "Ементал", но може и обикновен/
1 с.л.чубрица
1/4 ч.л.черен пипер
сол на вкус
магданоз
Измийте един по един хубаво всеки картоф, сложете ги в тенджера с вода и ги сворете до положение, като набодете с вилицата да влиза меко, но да не се разпадат.Извадете ги, нека да изстинат и ги обелете.
Не варя никога обелени картофи, освен за пюре, защото при варенето поемат вода и се разкашкват, а е така си ги беля след това и вкуса на сварения картоф е много по-истински и с неподражаем аромат.
Сложете в тавичка нарязаните на едро, сварени картофи и си ги посолете на вкус.Поръсете също с черния пипер и чубрицата.Отгоре сложете пласт навсякъде из тавата с натрошеното сиренето, а върху него следват нарязаните на дребно домати и филе.Залейте из цялата тава с течната сметана, а маслото начупете на дребни парченца и разхвърляйте тук-там. Завършете най-отгоре с настъргания кашкавал или в моя случай аз подредих плътно парченца нарязан "Ементал".Не е задължително, но ви препоръчвам да сложите и вие от него, защото дава още вкус и аромат на ястието, но и настърган хубав български кашкавал ще свърши работа .
Печете на 160-170 градуса около половин час до апетитен златист цвят и е готово.....то няма какво толкова да му се готви, а просто трябва да се обединят вкусовете на продуктите.Поръсете с магданоз и сервирайте.
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.