Това ще бъде нашия вкусен десерт за Новогодишната нощ!
Рецептата е позната, обичана и приготвяна в нашето семейство от почти 15години, а някои роднини/да не казвам кои те си знаят/☺ стават през ноща и ходят до хладилника да си резнат мъничко парченце само....!☺
Вкуса силно наподобява любимата на всички торта "Гараш",но е далеч по-лесена и бърза за приготвяне рецепта, а ето я и нея.
ПРОДУКТИ:
7яйца
300 гр.пудра захар
250 гр.меко масло
300 гр.смлени орехи
2 ванилии
70гр.хубаво какао
В две купи разделете белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците на хубав сняг.
При жълтъците сложете мекото масло, пудрата захар, какаото и разбийте хубаво с миксера до пухкав крем.
Отделете 1/3 от крема, за да намажете после отгоре опечения сладкиш.
При останалия крем прибавете разбитите на сняг белтъци, орехите и ванилията.Разбъркайте добре с лъжица до хомогенност на сместа.
Прехвърлете във тортена форма с падащ ринг, но преди това хубаво навсякъде намажете дъното и стената с парченце масло.
Вкарвате да се пече в загрята на 130 градуса фурна и засичате точно един час.Изваждате, освобождавате ринга и оставяте блата да изстине напълно.
Последно измазвате сладкиша с отделения крем и украсявате по желание, а аз оцветих орехи, за да прилича съвсем на торта "Гараш"!☺
Оставете за два часа в хладилника и след това е готов да дари наслада на вас и любимите ви хора!
Да Ви е сладко и щастлива Нова година ГРУПА ЗА МИЛИОНИ!💞
Рецептата е позната, обичана и приготвяна в нашето семейство от почти 15години, а някои роднини/да не казвам кои те си знаят/☺ стават през ноща и ходят до хладилника да си резнат мъничко парченце само....!☺
Вкуса силно наподобява любимата на всички торта "Гараш",но е далеч по-лесена и бърза за приготвяне рецепта, а ето я и нея.
ПРОДУКТИ:
7яйца
300 гр.пудра захар
250 гр.меко масло
300 гр.смлени орехи
2 ванилии
70гр.хубаво какао
В две купи разделете белтъци и жълтъци.
Разбийте белтъците на хубав сняг.
При жълтъците сложете мекото масло, пудрата захар, какаото и разбийте хубаво с миксера до пухкав крем.
Отделете 1/3 от крема, за да намажете после отгоре опечения сладкиш.
При останалия крем прибавете разбитите на сняг белтъци, орехите и ванилията.Разбъркайте добре с лъжица до хомогенност на сместа.
Прехвърлете във тортена форма с падащ ринг, но преди това хубаво навсякъде намажете дъното и стената с парченце масло.
Вкарвате да се пече в загрята на 130 градуса фурна и засичате точно един час.Изваждате, освобождавате ринга и оставяте блата да изстине напълно.
Последно измазвате сладкиша с отделения крем и украсявате по желание, а аз оцветих орехи, за да прилича съвсем на торта "Гараш"!☺
Оставете за два часа в хладилника и след това е готов да дари наслада на вас и любимите ви хора!
Да Ви е сладко и щастлива Нова година ГРУПА ЗА МИЛИОНИ!💞
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.