понеделник, 6 август 2018 г.

ДЯВОЛСКИ ШОКОЛАДОВА ТОРТА

Това е много лесна , бърза и ужасно вкусна торта подходяща  за отявлени шокохолици .☺
Самата структура на блата е влажна и лепкаво шоколадова и в комбинация със шоколадовия ганаш така хубаво се преплитат , че, когато ядеш не можеш да усетиш разлика в двете ,защото да се обединили уникално и удоволствието и насладата са неописуемои..много ще ви хареса....пригответе си я .
Продукти за блата : 

200 гр. майонеза
4 с.л.какао
2 ч.ч.брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.ч.захар
1 ч.ч.вода
2 ванилии

За крем ганаша :  

200гр. меко масло
100 гр. пудра захар
3 с.л.какао
200 мл. течна сметана
250 гр. черен шоколад

3а глазурата :

150 гр.черен шоколад 
100 мл. течна сметана  
Започвате с блата и смесвате в купа брашното с бакпулвера , добавяте всички останали съставки,пускате миксера и разбърквате всичко до еднородна смес .
Изсипвате я в намазнена и набрашнена тавичка и печете на 180 градуса-20 минути.Оставете го да изстине малко и го извадете от тавата и го оставете да изстине напълно. 
Започвате ганаша ,  Пресейте пудрата захар и какаото. Сипете ги в купа и заедно с мекото масло ги разбийте на пухкав крем, с помощта на миксер.В друга купа сложете натрошеният на парчета черен шоколад и залейте с кипналата сметана. Оставете така за около 2-3 минутки, от топлината шоколада ще се отпусне и тогава, разбъркайте с дървена лъжица, до окончателното му стопяване. Ще се получи гладка, тъмна, лъскава смес. Сложете я за около 15 минути във фризера, да се охлади добре. Когато я извадите, тя ще  е с гъстотата на кексово тесто, но не и втвърдена. Разбийте я с миксер докато стане плътен крем и смесете с масленият.
Опитайте се да срежете на две изстиналия блат ,но ако не успеете и ви се счупи, защото структурата му е такава и много трудно може да се разреже не се притеснявайте .Взимате ринга от тортената форма и го сложете върху поднос за торта и започвате да чупите парчета от блата и да ги подреждате вътре абсолютно на произволен принцип редувайки с ганаша и най-отгоре за вършете като загладете с крема .
Сложете тортата в хладилника за два часа ,а след това  направете глазурата като стоплете до завиране 100 мл . течна сметана  и дърпате от котлона ,а вътре слагате начупените парченца  шоколад. Разбъркайте докато от горещината се разтопи хубаво и  когато усетите,че сместа се е охладила залейте тортата без да сте махнали ринга все още. Върнете в хладилника за час за стегне глазурата, махнете ринга от тортата и украсете по желание.
 Ако случайно все пак успеете по някакво чудо да разрежете блата на две без да ви се разтроши просто  измажете двете платки и сглобете тортата .
Пак ви казвам вкуса на този блат е уникален ,не се се сиропира ,защото е влажен и много шоколадов и като цяло с друг блат тортата няма да да има този фантастичен вкус, а виждате ,че и при сервиране вида и е красив и изкусителен ...направете си я ...! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 












  


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.