сряда, 22 август 2018 г.

ДОМАШНИ ЗАКУСКИ -КРЕНВИРШКИ

Това не е тесто ,това е ЧУДО НА ПРИРОДАТА!!!☺
Няма нещо,което да пробвах да направя с него и да не се е получило нещо страшно пухкаво и вкусно . Сещате се,че става въпрос за тестото за пица , но всъщност аз с него правих вече хляб,питка, мекици , кифлички и всичко става просто уникално.
 Днес го пробвах за закуски ...казвам го в общ план ,защото може да си ги напълните с каквото поискате . Аз имах един буркан с американски кренвирши от Лидъл ги бях взимала и така се получи ,че направих  кренвиршки , но сложих  и топено сирене така ,че си станаха много " Елитни "☺Кренвиршки ...вкуснии  и много пухкави !
Тестото разделих на 2 части и другата половина е в хладилника и ще го направя утре за обяд ,за да си ги ядем топлички .Сега опекох 6 и за утре има още 6 .
Продукти :

2 яйца
240  мл.прясно мляко
1 пакетче суха мая на д-р Йоткер - 7 гр.
1 равна  ч.л.сол
2 равни ч.л. захар
8 с.л . олио
500 гр .  брашно

За намазване 1 яйце плюс 2 с.л.прясно мляко
Сусам за поръсване
В купата направете кашичка от леко затопленото мляко, захарта и маята ,изчаквате 5 минути да шупне и добавете всичко останало .Стане ли хомогенна топка е готово. Ако е необходимо добавете още малко брашно тестото трябва да стане меко и нелепнещо . Покрийте с кърпа и оставете да втаса 1 час .
След това разделяте на 12 равни части ,разплесквате всяка с ръце .Тестото е уникално пухкаво и с него се работи супер лесно , не се къса докато го разстилате , а само се нагажда даже ...толкова е върховно .Слагате си желаната плънка и завивате като на снимките .
Подреждате ги в тава застлана с хартия за печене, а отгоре ги намажете с разбито яйце с малко прясно мляко, поръсете обилно със сусам и печете на 190-200 градуса около 20-25 минути до апетитен златисто-кафяв вид,
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.