понеделник, 20 август 2018 г.

ФЕНОМЕНАЛНА ТОРТА

Тази торта стана ФЕНОМЕНАЛНА !!! ☺
Знаете ,че все ги правя яко шоколадови бомби и сега абсолютно умишлено исках да направя торта ,която хем да е убийствено вкусна , хем да е много лека и приятна за похапване...е ми успях тя е точно такава  !
С абсолютна лекота ще се превърне в любимата торта на всеки , който я опита ,а приготвянето и е лесно и бързо ,като детска игра .
Няколкото продукта от който е направена толкова съвършено се допълват един друг ,че вярвайте ми резултата ще ви накара да мъркате от удоволствие -ябълки, орехови и шоколадови бисквити, маскарпоне ,сметана и орехи -невероятно добра  комбинация  ! ☺
Продукти :

4 хубави големи ябълки
3 пакета бисквити "Еверест" -1 орехови и 2 шоколадови
1 маскарпоне 500 гр.
1 заквасена сметана 400 гр.
100 гр. пудра захар
100 гр. смлени орехи
1/2 ч.л. канела

За глазурата :
100 мл. течна сметана
150 гр.черен шоколад

Орехи за украса
Разбийте с миксера маскарпонето ,заквасената сметана и пудрата захар и сложете крема в хладилника за 15 минута.
През това време си обелете ябълките и ги настэржете на едрото на рендето. Добавете към тях орехите и канелато и  разбъркайте сместа .
Взимате формата за торта и най-отдолу намажете от крема просто една идея по дъното ,а върху него подредете бисквити . Върху бисквитите слагате навсякъде пласт от ябълковата смес , а върху тях намажете пласт от крема .След това отново бисквити и в тая поредица редувате докато ви свършат материалите .Редувайте по ваше усмотрение шоколадовите и ореховите бисквити. Ще ви се получат около 4 реда с бисквити зависи от големината на формата ви ,моята е 26 сме ,а най-отгоре завършете с крема и сложете тортата в хладилника за поне 6 часа ,за да се обединят вкусовете на продуктите.
 
Направете глазурата като стоплете до завиране 100 мл . течна сметана  и дърпате от котлона ,а вътре слагате начупените парченца  шоколад. Разбъркайте докато от горещината се разтопи хубаво и  когато усетите,че сместа се е охладила залейте тортата без да сте махнали ринга все още. Върнете в хладилника за час за стегне глазурата, махнете ринга от тортата и украсете с настъргани орехи .
 Тортата е готова за хапване и е мнооогооо ,а ма мнооого вкусна ...да ви е сладко !☺ 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
      Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.