петък, 24 август 2018 г.

КОНКУРС ЗА ТОП КУЛИНАР М.ЮЛИ

В " ГОТВЕНЕТО ВСЪЩНОСТ Е ЛЮБОВ - ГРУПА ЗА МИЛИОНИ " се проведе  конкурс в събота и неделя (28 и  29 юли ) и си избра за "Топ Кулинар ^ на месец ЮЛИ Ивелина Йорданова  ! ☺💞 .
Тя се представи с три различни ястия и с нейно позволение сега ще споделя с вас снимките предоставени ми от самата нея и рецептите по които ги е сготвила ,описани от самата нея  ! 

Зелева сарма в кексова форма.

Необходими продукти-кисело зеле - листата от 2 зелки,кайма - 1 кг,ориз - 1 ч.ч.,лук - 2 глави,моркови - 2 бр.,чубрица,черен пипер,сол,олио
Начин на приготвяне
В сгорещено олио се запържва лука (нарязан на ситно), морковите (нарязани на дребно), каймата и ориза като се добавя 1 чаша вода и се разбърква. Овкусява се с чубрица, черен пипер и сол на вкус. Във намаслена форма за кекс се подреждат по дъното и стените зелевите листа и върху тях се слага плънката. Отгоре се завиват добре и се добавят 2 ч.ч. вода. Пече се във фурната на 180 градуса около 1 час.

 Класическа баклава

Продукти:
1 пакет кори за баница
1 кг захар
400 г орехи
350 г масло
½ чаена лъжичка лимонтузу
1 супена лъжица канела.Разделете корите на 3 части. Смесете счуканите орехи с канелата. Поръсете всяка част от корите обилно с тях и ги подредете една върху друга. Разтопете маслото до кипене и залейте корите с него, докато е врящо. Печете баклавата на 180 градуса в загрята фурна. След като се изпече я извадете и оставете да се охлади и изпръхне за поне 24 часа.
На следващия ден направете сиропа, с който ще я залеете. За целта смесете килограма захар с 1 литър вода, 1 чаена лъжичка лимонтузу и сложете на котлона да заври. Не оставяйте да ври много време, за да не започне да се сгъстява захарта.
Залейте баклавата със сиропа и оставете да попие добре за още 24 часа.

И салатата-почистете бейби пиперки  ,тумбести и напълнете с млечна и руска салата от червена пиперка изрежете ромб,да наподобява пламък и забодете в салатите .Подходяща салата  за новогодишната нощ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
      Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.