вторник, 28 август 2018 г.

ПИЛЕ С ГРАХ 💞

Любимо мое ястие още от дете .☺
Лесно,вкусно,нашенско си и вярвам ,че е любимо и на всички вас , затова без повече думи направо към рецептата.
Продукти :

1 пиле около 1,5 кг.
замразен грах 800 гр.
1 глава лук
2 големи моркова
1 обелен и нарязан на  кубчета домат
1ч.л.червен пипер
1с.л.чубрица
олио по желание, аз не слагам
сол на вкус
2 с.л.брашно за сгъстяване на соса
Почистете пилето и го сложете да се вари.Когато се свари го сложете в чиния да изстива ,а в бульона сложете нарязаните лук и морков, а когато заври сложете и граха .Важно е да избирате хубав сладък грах ,защото има някой ,колкото има да го вариш се дрънчи .Ако е необходимо долейте вода .
Свари ли се  граха добавете обеления и  нарязан на кубчета домат ,чубрицата ,червения пипер,олио ,ако желаете аз не слагам, защото мазнината от пилето ми е достатъчно  и посолете ястието на вкус .
Оставете го да поври  10-15 минути, а вие си порционирайте пилето и ако желаете му почистете кокалите, ваша воля ...аз обичам мръвката да си е цяла и бутчето да си е бутче.☺
Разтворете 2 с.л. брашно в малко вода да стане като кашичка и бъркайки го добавете в ястието .Сложете вътре и парчетата пиле нека поври 2-3 минути и изключвате котлона и дърпате тенджерата от него .
Ястието  е готово и  е много ,мноооого  вкусно , да ви е сладко !
 Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.