петък, 24 август 2018 г.

ШКЕМБЕ С МАСЛО НА ФУРНА


От където и да го погледнеш това си  е страшна глезотия и вкусотия .
Перфектното мезе за бира или вино  с  радост ще бъде прието на всяка трапеза . Опитайте го...ухае неустоимо на много масло, а вида му е супер апетитен и изкушаващ !  
Продукти : 

1 кг. сварено и нарязано шкембе
1/2 ч.л. черен пипер
1 равна ч.л.червен пипер
125 гр.масло
Сол на вкус
Измийте и почистете добре шкембето . Сложете го да се свари в тенджера под налягане за около 50 минути, след като заври или малко повече. Ако нямате тенджера под налягане, го варете в обикновена за около 3 часа или докато омекне добре.
Извадете шкембето, изчакайте да се охлади и го нарежете на дребни парчета. Бульона оставете добре да се изстуди и оберете образувалата се лой отгоре. Прецедете бульона.
Ако искате може да си спестите всички тези процедури и да си купите от магазина вече сварено и нарязано ,но аз обичам да си го приготвям сама .
Слагате в тава нарязаното  шкембе, овкусявате със сол,поръсете черен и червен пипер  и разбъркайте всичко добре. Подредете тук там парченца с масло и залейте с бульона от варенето до над половината да е покрил мръвките.
Аз умишлено слагам да се получи повече сосче ,защото става много вкусно, правя му едно домашно топло хлебче да топкаме в него и насладата е пълна .
Печете на 200 градуса до апетитен златисто-кафяв вид и не го изсушавайте,  да ви е сладко !
Това е линк към кулинарната група,където  първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.