понеделник, 13 август 2018 г.

АГНЕШКО ПЕЧЕНО С МНОГО ПРЕСЕН ЛУК И МАЛКО ОРИЗ

Това е такава вкусотия ,че ще си оближете пръстите .Агнешкото месо не е мазно и не е тежко ,така че спокойно може да си го хапвате и в жегите ,а дори в този вариант с много пресен лук и малко ориз спокойно си минава в графата "пролетни мажджички" . Сгответе си го и си го хапнете с удоволствие...насладете се на  едно хубаво и вкусно българско традиционно ястие ,което ,а ма съвсем не е сложно за готвене,защото всичко се прави във фурната ,а пък , ако му направите и един домашен хляб насладата ще е пълна ....айде да го сготвим ! ☺

Продукти :

Агнешко месо около 1.200-1.500 кг.
5;връзки пресен лук
1 чаша ориз от 200 мл.е чашата ,която сложих
50мл.олио
1 равна с.л.червен пипер
1 равна с.л.джоджен
сол на вкус

Измийте и нарежете месото на мръвки ,натрийте ги със сол и червен пипер и ги подредете в тавата в която ще готвите.Полейте на тънка струйка олиото навсякъде върху месото  и налейте вода да покрие месото . Завийте с фолио тавата и сложете във фурната. Печете половин час на 220 градуса и 2.5 часа на 160 градуса.
Почистете си и си нарежете пресния лук докато месото се пече и измийте ориза с няколко води до прозрачност на водата.
Развийте фолиото от опеченото месо, сбутайте леко мръвките в единия край ,но леко, защото са мозък изпечени и ще се разпаднат, ако не сте нежни . В другия край сипете лука ,ориза и джоджена и ги разбъркайте хубаво, а след това разпределете тази смес из цялата тава , а върху нея подредете мръвките . Долейте още малко вода , месото да е почти покрито и вкарайте тавата във фурната. Печете на 220 градуса до готовност на ориза и ястието ,водата трябва почти да му изври ,нека има една идея просто и го извадете от фурната .Много е вкусно ,да ви е сладко !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.