неделя, 2 септември 2018 г.

УНИКАЛЕН СОС ЗА ПЕЧЕНИ МЕСА С ТРИ СЪСТАВКИ

Няма да ви се повярва ,но тази безумно вкусна красота в чинията се готви точно с ЧЕТИРИ ПРОДУКТА  от които единия е гарнитурата ориз и три подправки-сол,черен  пипер и малко олио .
Рецептата е меко казано ФАНТАСТИЧЕН А ,вкуса е меко казано БРИЛЯНТЕН ,визията е неустоимо АПЕТИТНА , а степента на сложност на приготвяне на ястието е категория НОВОБРАНЕЦ В КУХНЯТА!
Рецепта е доказателство за безумната сила на простите неща ,че когато се свържат  няколко продукта , подбрани  вкусово правилно просто се ражда КУЛИНАРЕН ШЕДЬОВЪР, който вие от своя страна е необходимо много спешно да си сготвите и затова ето рецептата .☺
Продукти :

Първо ще уточня ,че моята доза беше малка , защото експериментирах ,а и ние сме двама ,но вие от своя страна си уголемете количествата по ваше усмотрение ,но спазвайте пропорциите .

1/2 кг.телешко,но може да приготвите рецептата и със свинско или с пилешко
2 чаши червено вино
4 с.л.мед
20гр. олио
сол и черен пипер

1 чаша ориз за гарнитура , моя беше " Басмати ",но може и друг да ползвате .
Загрейте олиото в тенджера и без да овкусявате месото ,защото ще се стегне запечатайте го от двете страни до зачервяване, а котлона нека бъде на висока степен. След това долейте вода богато в тенджерата , нека мине половината ,сложете капака и сварете месото перфектно . Извадете го в купичка или чиния ,посолете го със сол и черен пипер и го завийте с фолио да се задушава.
Сега трябва да направите соса като пропорцийте му са следните 2 чаши бульон от варенето, 2 чаши червено вино и 4 с.л.мед. Слагате да ври на котлона колкото е необходимо , докато се редуцира ,сгъсти и стане хубав,плътен , тъмен сос .Слагате да ври това
и получавате това ! ☺
При мен вря около час , но зависи от количеството, което ще приготвяте .
Това е ...ястието е готово за сервиране, сложете месото в соса да поеме от двете страни 2-3 минути и е готово......убийствено вкусен сос става ,който може да използвате за всякакъв вид печено месо .
Ориза сварете в пропорция 2:1 чаши вода-ориз , ако е "Басмати " и 3:1 ,ако е обикновен. За да не се слепва и да остане рохък , миете и хвърляте водата 5-6 пъти докато стане прозрачна , наливате му чашите вода и го сварявате без абсолютно нищо друго.
Варите докато му остане 1 пръст над него вода,дърпате го от котлона и го захлупвате с нещо докато изстине.В никакъв случай не го бъркайте ще полепне. Аз наистина не му слагам абсолютно никакви подправки ,защото после ми се мешат вкусовете и оставям соса на ястието  го овкусява перфектно,когато после си го разстеля в чинията върху соса.
Когато вече е сервирано в чинията и опитам,ако е необходимо го посолявам малко със сол и млян черен пипер,а отгоре поръсвам магданоз за свежест и красота !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.