вторник, 4 септември 2018 г.

ПЕЧЕНО ПИЛЕ С КАРТОФИ 💞

Единственото ,което различава това "Печено пиле с картофи на фурна" от всички останали рецепти за "Пиле с картофи на фурна " е ,че това е моето "Пиле с картофи на фурна" ,което автоматичво означава ,че са изпробвани 5248 😆варианта най-малко и е така е най-вкусно  и най-лесно и бързо.
 Сега тук пекох само крилца ,но със същия успех може да си направите и само бутчетата или пък цяло пиле .Резултата е много сочно месце с хрупкава кожичка и вълшебни печени картофки .
Продукти : 

12 крилца  
70 гр. масло
1с.л.шарена сол 
1/4 ч. л . черен пипер 
1/3 ч.л.червен пипер 
1 кг . картофи 
Сол на вкус 
400 мл. вода
Измивате пилешкото и го подсушавате. Овкусете го със подправките ,разпръснете парченца масло върху него ,сипете водата и печете на 190-200градуса до апетитен златисто-кафяв вид. 
Извадете в чиния месото ,а в тавата със соса сложете картофките,посолете ги и ги разбъркайте хубаво. Печете на 220 градуса без да ги бъркате до апетитен златисто-кафяв вид. 
Когато го извадите от фурната добавете крилцата при картофите и сервирайте ! Бон Апети ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
 Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.