четвъртък, 27 септември 2018 г.

ПИЛЕШКИ КЪСЧЕТА СЪС СОК ОТ НАР И СУСАМ

Ястие,което ще ви впечатли от пръв поглед и ще ви спечели завинаги от първата хапка . Толкова много вкусове се преплитат в него ,че наистина е абсолютно непосилно с думи да се опише вкуса му...кисело-сладникавия , леко тръпчив вкус на нара , меда го омекотява и акцентира върху аромата на нара , преплетен с екзотичния вкус на джиндифила  и соевия сос , а в комбинация с уникалния аромат на печения сусам, допълнен от леко царевичния вкус на ориз "Басмати " насладата за сетивата ви ще бъде пълна .....просто вълшебно ястие , което задължително трябва да опитате .
ПРОДУКТИ  : 
1 кг.пилешки пържоли от бут без кожа
3 с.л.сусам
1/2 ч.л . джиндифил
60 мл.сос от НАР
4 с.л.мед
2 с.л. захар
4 с.л.тъмен соев сос
1 ч.л.сол
1/2 ч.л.черен пипер
300 мл.вода
Запичате в сух тиган сусама за няколко минути до златисто и той освобождава страхотния си вкус . Махате от котлона тигана и слагате в него абсолютно всичко описано по-горе .
Разбърквате всичко хубаво и слагате и нарязаното на халки месо , пак разбърквате и на котлона. Когато заври слагате на средна степен да си къкри около 30-40 минути докато изври водата ,свари се месото, а соса стане тъмен и  уплътнен. .
Сервирате върху сварен бял ориз , който сварете в пропорция 2:1 чаши вода-ориз , ако е "Басмати " и 3:1 ,ако е обикновен. За да не се слепва и да остане рохък , миете и хвърляте водата 5-6 пъти докато стане прозрачна , наливате му чашите вода и го сварявате без абсолютно нищо друго.
Варите докато му остане 1 пръст над него вода,дърпате го от котлона и го захлупвате с нещо докато изстине.В никакъв случай не го бъркайте ще полепне. Аз наистина не му слагам абсолютно никакви подправки ,защото после ми се мешат вкусовете и оставям соса на ястието  го овкусява перфектно,когато после си го разстеля в чинията върху соса.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.