В различните региони на България се приготвят и различни рецепти за тези две невероятно вкусни салато-разядки .Тази рецепта е леко пикантна , но ако не обичате люто може да не слагате лютите чушленца или пък ,ако много обичате люто вдигнете им количеството .
Нашия праг на люто не е много висок и затова дори почистих семките от лютите чушки ,но го уцелих един път поне за нашия вкус....приятно пикантно и разяждащо...чак настървяващо да не можеш да се спреш толкова е вкусно.
Грам не се колебайте, а абсолютно задължително си го пригответе и ще видите ,че ще ви хареса и дори за зимата ще си консервирате някое бурканче само със опечените зеленчуци, а после само отваряте ,овкусявате и сте готови за похапване ,което си е супер !
Продукти :
2 средни патладжани
2 зелени чушки
2 червени чушки
3-4 люти чушленца ,аз им махнах семките обаче
5 скилидки чесън
1 връзка магданоз
2 големи домата
сол,олио и оцет на вкус
Печете и белите абсолютно всички зеленчуци в това число и доматите , без чесъна и пасирате в блендер или кухненски робот ,не с пасатор ,за да не стане като пастет.Овкусявате с подправките и е готово .Просто е жестоко 😆
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.