сряда, 25 юли 2018 г.

ЛЯТНА РАЗЯДКА С ПАТЛАДЖАНИ

От десетина дни ми се разхожда мисълта за тази разядка из главата и то е защото много обичам патладжани. Замислих се , че освен кьополуто , което не знам точно разядка ли е или вид салатка нищо друго не приготвям с тях в този вид като за мазане на филийки или като за мезе към ракийката .
Мислих,мислих ,защото усещах точно вкуса ,който искам да стане , но умувах точно какво и по колко да сложа ,за да стигна до този вкус и го измислих , ☺
Прекрасна е ...толкова хубаво се преплитат аромата на печения патладжан с печените червени чушки , леката сладост, която дават те.... в комбинация с голямо количество хубаво българско сирене , варени картофи ,пресни обелени домати ,които сложих за допълване на вкуса и всичко това овкусено  с голямо количество смлян чесън . 
Повече от доволна съм от резултата , разядката стана изключително вкусна ....ядеш и не можеш да спреш , разкошна е и за всеки ден и за мазане на филийки или да изненадате гостите си с нея ...гарантирам ,че вкуса и ще очарова всеки ,който я опита  .
Продукти  :

2  печени и обелени патладжани накълцени
3 печени и обелени червени чушки накълцани
3 средни  варени картофа намачкени
1 глава изстискан с преса чесън 
1 голям или 2 малки обелени и нарязани на кубчета домати
300 гр.сирене натрошено
200 гр.майонеза
1/2 ч.л.черен пипер
сол на вкус , първо опитайте колко е осолило сиренето и след това слагайте 
1 връзка магданоз на ситно нарязан
по желание малко лимонов сок ,но аз не сложих



Няма какво да ви обяснявам повече в описанието на продуктите е описано абсолютно всичко точно как да го нарежете , разбърквате всичко хубаво и го слагате в хладилника за два часа да се охлади хубаво и да се обединят вкусовете на продуктите и после е готово за хапване .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.