понеделник, 23 юли 2018 г.

Чушки с доматен сос

 С тази рецепта за нула време ще имате цяла тавичка с вълшебно вкусни чушки с доматен сос без да сте изгаряли от жега до котлона ,за да ги пържите , без да са ви изгорили  ,защото гърмят и пръскат мазнина навсякъде в общи линии накратко казано ще ги печете ,а крайния резултат като вид и вкус ще е все едно сте ги изпържили .
Рецептата  е лятна , подходяща за големи горещини ,когато не ни се ядат тежки и мазни храни , супер лесна ,вкусна и икономична ,наша си родна българска с познат и обичан вкус .


Продукти :

15-20 бр.зелени чушки е такива , не им знам името май "Сиврия"

2 кг.домати
1 глава чесън
1с.л.захар
100 мл.олио
сол на вкус
1 връзка магданоз

Смилате доматите на робот или ако нямате ги настъргвате на рендето ,слагате ги в тенджера на котлона заедно със захарта 80мл.от олиото ,сол на вкус и едната глава чесън нарязани скилидките на супер ситно .Нека ври на средна степен на котлона докато изври водата на доматите и стане хубав средно гъст доматен сос.
През това време почистете чушките от семената ,измийте ги и ги подсушете хубаво върху  кухненска хартия .


 Сложете в голяма тава алуминиево фолио и с  четка хубаво отвсякъде на можете всяка чушка с олио и подреждайте в тавата .
Сложете да се пекат в загрята фурна на 220 градуса и след около 15 минути ги обърнете една по една да се опекат до златисто-кафяво и от другата страна за десетина минути.
След това готовите чушки ги подредете в някаква тавичка ,залейте ги с доматения сос и поръсете обилно с магданоза.
И топло и студено все е вкусно ,хапвайте на кой както му харесва ,а ако направите и една топла питка леле майко какво чудо става ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Готвене с любов, хранене се вкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.