понеделник, 2 юли 2018 г.

ККОНКУРС ЗА ТОП КУЛИНАР М.ЮНИ.

В " ГОТВЕНЕТО ВСЪЩНОСТ Е ЛЮБОВ - ГРУПА ЗА МИЛИОНИ " се проведе  конкурс в събота и неделя (25 и  26 юни ) и си избра за "Топ Кулинар ^ на месец ЮНИ Даниела Трендафилова ! ☺💞 .
Тя се представи с три различни ястия и с нейно позволение сега ще споделя с вас снимките предоставени ми от самата нея и рецептите по които ги е сготвила ,описани от самата нея  ! 

ПОПЧЕТА В КОШНИЧКА ОТ ПЪРЖЕНИ КЕРТОФКИ
Рибата се изчиства и се посолява. Престоява около 30- 40 минути.Това е оптималния престой за прясната риба. Ако е по- малко от 30 минути, може да се напука прясното попче . Овалваме в брашно и пържим в загрято олио. Лично аз предпочитам, пържене с неколкократни обръщания до златисто.
Картофите се обелват, нарязват се на тънки ленти. Посолявам и пържа в загрято олио.
Кошничката се оформя, като картофките се нареждат в кръг, като се застъпват.

                                 САЛАТКА "БУКЕТ ОТ ЛАЛЕТА А ЛА ДАНИ"

Салата е от чери домати, краставички, пера от лук, маслини и сирене" Филаделфия ". Доматите се прорязват с остър нож , да станат 6 . Маха се малко от семенната част и пълним със сиренето. И се подрежда на фантазия, да се получи букет.

МИЛФЬОЙ

Използват се 4 пласта кори за баница, като всеки от тях се намазва с масло и се поръсва с кафява/бяла захар и се слепват. Нарязват се на правоъгълници и се поставят в тава върху хартия за печене. Отгоре се покриват с още един пласт хартия за печене и се поставя втора тава отгоре, за да не се подуят. Пекът се около 15 мин докато придобият златист цвят. За крема - крема сирене, течна сметана, захар и масло, може да се добави по желание и маскарпоне. Могат да се използват сезонни плодове или сладко, например от смокини, боровинки и т.н.
Сглобяване: слага се малко от крема в чиния и се поставя първият правоъгълник, за да стои на едно място. На него с помощта на шприц се слага от крема и плодовете/сладкото. Поставя се вторият правоъгълник и цялото действие е аналогично на първото. По желание, може да се поръси с пудра захар.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи !💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.