неделя, 15 юли 2018 г.

ТОРТА ЗА МИЛИОНИ 💞

Когато миналата година точно по това време масово започнаха да ме изхвърлят и гонят от почти всички кулинарни групи собственост на" великите готвачки блогърки" си казах е ми ОК ще си направя моя група и от там никой не може да ме изгони ☺
 Така на 15 юли никому неизвестната  Елена Тенева , която  дразнеше адски мноооого , защото готви  с любов регистрира групата .
За кратко време тя се превърна в най-бързо развиващата се кулинарна група и сами виждате , че вече сме над 20 000 , а всичко, което правя е ,че си я гледам с любов  и явно това е важното във всяко едно начинание ,което почваме да го правим с желание  и любов и успеха е неизбежен ! ☺
Естествено, че щом имаме рожден ден трябва да имаме и торта ☺ ма толкова любов и вкарах , че се роди наистина абсолютно гениална и сензационна  рецепта като вкус,  която лично аз ще правя мноооого често ,абсолютно достойна за първата годинка на "ГОТВЕНЕТО ВСЪЩНОСТ Е ЛЮБОВ -ГРУПА ЗА МИЛИОНИ " !
 Какво има вътре ли ... ...целувки и ореховки(на тази снимка много хубаво се виждат ореховките, по т-тъмните части са те))
 , маскарпоне и сметана , половин килограм шоколад  ( 300гр.черен и 200 гр.бял ) , не се пече ,защото е с бишкоти , които са сиропирани в " 3в1 " ...ако искате вярвайте уникална е ..много,мноооого вкусна , а е и лесна ,  просто между стъпките има интервали на престой в хладилника, които бавят ,но като изпълнение е абсолютно лесна и начинаещ ще се справи без проблем и точно това е още едно доказателство за максимата ,че гениалните неща са супер прости ! Слагайте готварските престилки и да я направим на бързо ! ☺
Продукти :

1 пакет бишкоти "Савоярди "
1 голяма кутия маскарпоне
500 гр.шоколад ( 300гр.черен и 200 гр. бял)
200 гр . ореховки
200 гр . целувки
3в1- 2 пакетчета
350-400 мл.прясно мляко за сиропирането
400мл.течна сметана
30 гр.масло
200гр.пудра захар
4 с.л. какао
украсявате по желание
Взимате една купа с диаметър 26-28 см. и или я облицовайте отвътре с фолио за свежо съхранение или намерете , както направих аз един по-голям плик и го сложете него .
 Стоплете на котлона 300 мл.течна сметана до положение да заври и махате от котлона и с нея залейте начупения черен шоколад.
Бъркайте хубаво докато се разтопи и стане хомогенна смес и сложете в хладилника купата за 20 минути да се охлади.
През това време вие разбийте с миксера маскарпонето с пудрата захар и какаото и стоплете прясното млякото ,а в него разтворете двете пакетчета  3в1.
Извадете купата от хладилника и с миксера разбийте съдържанието и когато видите ,че започва да се втвърдява обединете с маскарпонето ,като продължавате да разбивате с миксера докато стане гъст крем .
Започвате да топите бишкотите ,но бързо без да задържате ...топваш и вадиш и покрийте дъното на купата с един ред . Отгоре намажете с крем и начупете на едро ореховки и целувки. Продължавате да редите ред по ред докато ви свършат бишкотите , а от крема трябва да ви остане около 1/3 с която на другия ден ще измажете тортата от външната страна.
Завийте хубаво с найлона съдържанието в купата ,притиснете леко и сложете в хладилника за 12 часа ,за да стегне хубаво, останалия крем също съхранявате в хладилника.
На другия ден обръщате върху тортена подложка и  махате купата и найлона,а тортата представлява една хубава стегната полутопка . Измазвате я на всякъде отвън с останалия крем и върнете в хладилника за 2 часа пак да стегне .
Когато минат  правите глазурата като стоплете до завиране 100 мл.прясно мляко и дърпате от котлона ,а вътре слагате начупените парченца бял шоколад. Разбъркайте докато от горещината се разтопи хубаво и добавете парченцето масло, нека се разтопи и то ,а когато усетите,че сместа се е охладила залейте тортата ,като преди това я поставете примерно върху решетка ,която е поставена в тава ,за да изтече там излишния шоколад.
Върнете торта за около два часа да стегне хубаво глазурата , украсете по желание и е готова за изяждане ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
 


Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 




   



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.