четвъртък, 19 юли 2018 г.

КРЕМ "ТРИ ШОКОЛАДА"💞

Никога не ми се е връзвал бисквитения блат към копринено  гладкия и нежен вкус на тази уникална торта "3 шоколада" . Пробвах с пандишпанов блат и пак не ми хареса и това не е само мое мнение , ядем и ровиме до блата и той остава , а кремовете са свършили или , за да не се хвърли накрая насила го ядем . 
Затова си казах ще направя тортата , но в купички , като крем ,така няма да и слагам никаква основа във вид на блат и ето резултата е перфектен , 
Пригответе си го. 
Знаете ,че оргинала на тортата е испански и , че испанците  не я сгъстяват с желатин , а с " Гуахада", което е прахче на млечна основа,но тук няма откъде да се вземе, и затова ползвам желатина като заместител  и ако не си пробвал с "Гуахада" разлика във вкуса няма да намериш ,но ако си пробвал и след това опиташ с желатин определено ще намираш кусури ,защото вкуса с това прахче е уникален и несравним  така ,че опитайте да се снабдите с него чрез приятели в Испания ....струва стотинки . В случая аз имах от оригиналното вълшебно прахче и кремчетата са с него . Вие решавате с какво да сгъстите вашите кремчета , всъщност дали може да си намерите испанското прахче ,ако не използвайте желатин . 
Аз ще ви напиша рецептите и за двата варианта. 
Продукти с желатин :

1 литър течна готварска сметана
500 мл.прясно  мляко
200 гр . черен  шоколад\ кувертюр
200 гр. млечен шоколад\ кувертюр
200 гр . бял  шоколад\ кувертюр
3 желатин
8 с.л.захар

Накисвам едно пакетче желатин в малко студена вода, за да набъбне . Смесваме сметаната с прясното мляко и разделяме течността на три равни части . Прехвърлям една част в малка тенджерка ,прибавям  4 с.л захар и слагам на котлона да заври,но да не завира и веднага дърпам от котлона . Прибавям начупения черен шоколад и набъбналия желатин и разбърквам докато се разтвори всичко и се получи хубава, хомогенна, шоколадова смес,която изсипвам в купичките  стремейки се да е по равно . Слагам кремчета в хладилника да стегне хубаво желатина .
Е това им е бавното ,че трябва да правите бая големи паузи(около два часа поне) между всеки вид шоколад, за да стегнат пластовете хубаво .
След около два часа правите същата процедура с млечния шоколад, като единствената разлика е че при белия и млечния шоколад добавяте само по две супени лъжици захар,защото те са сладки .Пак вкарвате в хладилника и след около два часа финализирате с последния пласт от бял шоколад.Заливате всяка част последователно, след като предишната е стегнала, като задължително  оставяйте течността леко да изстине преди това, за да не размекне долния слой .Оставете кремчетата  да пренощуваг  в хладилника за оптимален резултат,а на сутринта украсете по желание !
Продукти с Гуахада : 

600 мл.течна сметана 
600 мл. прясно мляко 
200 гр . черен шоколад 
200 гр.млечен шоколад 
200 гр.бял шоколад 
8 с.л захар 
3 пакетчета "Гуахада "плюс 300мл.прясно мляко по 100 мл.на прахче 

Слагате в касерола на котлона 200 мл.течна сметана и 200 мл.прясно мляко заедно с 4 с.л.захар  да завира . В чашка , в 100 мл  от  студеното мляко  разтваряте 1 пакетче 'Гуахада " да няма бучици. Начупете шоколада на парченца и когато заври сместа на котлона прибавете вътре и шоколада като не преставайте да бъркате с телената бъркалка е най-удобно .Когато шоколада се разтопи сипете разтворената ""Гуахада " и продължете да бъркате още няколко минути ще видите,че започва да се сгъстява и го махате от котлона и наливате в купичките.   На мен ми излязоха 6 купички,но пак зависи от големината на купичката, която ще ползвате .
Вкарвате в хладилника за около час и след това по абсолютно същия начин правите и другите два слоя през интервал от време ,но те с по 2 с.л.захар ,защото шоколада е сладък .
Оставете готовия крем да пренощува в хладилника ,а на сутринта го украсете по желание и е готов за хапване .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Ако все пак искате да си приготвите оригиналната торта "3 шоколада "ето линк към нея ТОРТА ТРИ ШОКОЛАДА
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.