Една рецепта , която ще задоволи и най-изтънчения вкус !
Тя ще ви плени с лекота , защото носи в себе си и трите най-важни показатели за всяко едно ястие ...естествено първото и най-важно е вкуса , а той е божествен , второто е визияга , а тя е апетитна и красива и третото , което дори няма да ви се повярва ,че колкото и засукано да звучи рецепта е супер лесна за изпълнение и подходяща за неделен обяд или да смаете гостите си с кулинарните ви умения. ..те няма как да разберат , че всъщност съвсем не е било сложно да се сготви... естествено, ако не ви поискат рецептата ☺
Не мога да кажа колко порции излизат , защото това много зависи от кой колко яде , но аз готвих с 600 гр.месо ,което се състоеше от 6 бр.телешки медальони затова ще ви кажа количествата на продуктите за тази доза,а вие нататък си преценявайте сами на вас колко ви е необходимо.
Продукти :
6бр.телешки медальони, купувам ги охладени от Лидъл и са от млади теленца70мл.олио + 50 гр . масло
сол и черен пипер на вкус
1 бульон от манатарки , ето го на снимката 10бр.са в кутията ,италиански е невероятно вкусен, и е Без оцветители, без консерванти, без лактоза, без добавен глутамат. Само с йодирана сол но, ако не го намерите използвайте обикновен гъбен бульон .
1с.л.пшенично нишесте
малко магданоз при сервиране
Сложих на котлона директно тавата в която след това ги пекох , за да не губя от соковете ,ако направя запечатването в тиган и след това прехвърля в тавата .Та в тавата слагате олиото и маслото да се загрят, а котлона нека е на макс.Слагате парчетата месо , които сте подправили единствено с черен пипер и малко сол в цвъртящата мазнина 2-3 минути и зачерви ли се леко обръщате от другата страна и зачерви ли се и от там махате цялата тава от котлона .
Наливате вода да покрие хубаво месото ,завивате с фолио тавата и вкарвате във фурната .Печете половин час на 220 градуса , а след това намалете на 160 градуса и печете още два часа и половина.
След това вадите тавата , развивате фолиото прехвърляте мръвките една по една във фолиото и ги завивате в него .
В соса от печенето стрийте на прах гъбения бульон и добавете 1 лъжица нишесте, което сте размили в 100 мл.вода .
Сгъстявам с нишесте ,а не с брашно, защото става много красиво прозрачен,а с брашно ще заприлича на яхния .
Картофените ноазети приготвям по тази рецепта , но ако искате естествено може да си купите и замразен полуфабрикат за по-лесно .КАРТОФЕНИ НОАЗЕТИ
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.