четвъртък, 22 февруари 2018 г.

"Danette duo" в домашни условия ☺


Тези любими на малки и големи кремчета от които колкото и да си купя , все не ми  стигат , защото са безумно вкусни ,но и бая скъпички .  Затова  сега се опитах да възпроизведа рецептата в домашни условия и мисля, че успях ....вие ще кажете..! ☺
Като вкус се получи жестоко , 1:1 , а и като количество са доста,но това, което виждате по снимките всъщност са две дози ,за да има повече ☺☺☺ от 1 доза излизат 11 кремчета .
 Продукти :

1 л. прясно мляко
8 с.л.захар
500 мл.течна готварска сметана, колкото по-хубава вземете по-вкусно става
4 с.л.пудра захар
1 пудинг "Премиум на д-р Йоткер с бурбонска ванилия "
1 пудинг "Премиум на д-р Йоткер с белгийски шоколад "
50 гр.какао "Нескуик "
( пудингите вземете точно тези, които ви написах,защото са мноооого вкусни и силно концентрирани и ароматни , снимах ви ги ☺)
Течната сметана трябва да е студена от хладилника, сипвате я в купа заедно с пудрата захар и с миксера я разбивате докато се втвърди хубаво. Оставете я с купата в хладилника. 
Сложете 400 мл.от прясното мляко ,заедно с 4 с.л.захар да загрява на котлона , вие си разтворете  единия пудинг в 100 мл.от прясното мляко. Сипете разтворения пудинг във врящото мляко и бъркайте енергично докато стане на хубав, гладък крем,някъде 2-3 минути и махнете от котлона. Ако сте сварили първо шоколадовия ,както е горещ сипете в него Нескуика и разбъркайте хубаво докато се разтвори и стане хомогенна смес. Оставете на страна готовия крем да изстива, но го разбъркайте на 2-3 минути, за да не хваща коричка. 
По същия начин сварете и ваниловия пудинг. Кремовете трябва да  изстинат напълно ,но ги разбърквайте на 2--3 минути , пак казвам да не хващат коричка. 
Вадите от хладилника купата с разбитата сметана, когато кремчетата изстинат и разпределяте в съотношение 2:2:1 , което значи първата двойка е за единия крем, втората за другия , а единицата прехвърлете в сладкарски пощ със звездовиден накрайник ,завийте го да не изтича и го върнете в хладилника на студено,за да не се разтича сметаната докато налеете крема по чашките ,но първо със силиконова бъркалка или с лъжица леко бъркайте кремчетата да усвоят сметаната.
След това шприцовайте сметанови розички в чашките и сложете готовите в хладилника за поне два часа да престоят и стегнат , а после може да ги започвате ! Много съм доволна от вкуса и резултата като цяло ,който се получи така ,че не се замисляйте, а си ги направете. 
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК


Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.