вторник, 13 февруари 2018 г.

Пържени филийки

Ако ви харесват моите "Пържени филийки" и искате да разберете лесната и многократно изпитана рецепта за тях , сега ще ви я споделя.Филийките стават мноооого сочни,грам не са мазни и са с изкусително апетитен и неустоим златисто-кафяв цвят. Естествено ,че те са и един от фаворитите на всяко българско семейство за съботно-неделната закуска,затова трябва да са перфектни, за радост на любимите ни хора.
Има някаква магия в "Неделната закуска".Още от дете помня,че със сестрите ми много обичахме да си поспиваме сутрин,но когато в неделя усетехме от кухнята аромата на мекички,банички,палачинки и други глезотийки, които майка готвеше,бързо,бързо се измъквахме от леглата и сънени и рошави по пижами ,водени от аромата отивахме и сядахме на масата,а татко мърмореше  " Идете си измийте очите и се срешете поне ,за да седнем да закусим " !
Ах...безгрижно детство ☺
Продукти :
( От дозата,която ще ви напиша излизат  11-12 нормални филии
,яйцата и киселото мляко  трябва да са на стайна температура  )

хляб
200 гр.кисело мляко (на стайна температура )
5 яйца
1\3 ч.л.сода
олио за пърженето

Забърквате си сместта,като в купата първо слагате киселото мляко след това содата, разбърквате хубаво да шупне и чак след това чуквате вътре яйцата и пак разбърквате, но не го бъркайте много,а просто да се разбият яйцата лекичко .
Започвате да пържите в хубаво загрята мазнина,нека има обилно поне един пръст в тигана и ако трябва си доливайте ,но намалете котлона на средна степен докато пържите,защото стават бързо и ще ви покафенеят,а целта е да станат идеално златисто-кафяви . Потапяте в сместта от двете страни(не ги киснете,няма нужда) и в тигана .
Готовите изваждайте в чиния покрита с кухненска хартия,за да се отцеди излишната мазнина .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новитерецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Хапнете си ги после с любимото сладко,някой обичат да си ги топят в захар,други с парче сирене,кой както душата му иска важното е да ви е вкусно.
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.