сряда, 21 февруари 2018 г.

Меню "Измама " ☺

Обичате ли пържени картофи и пържени пилешки дробчета? ....Да и аз мноооого ги обичам, но не обичам да ги пържа ,особенно дробчета, които дори гърмят при пържене ,когато най-малко очакваш и риска да те изгорят е голям.
Отгоре на това пърженото хич не е здравословно,въпреки че е вкусно .
За мен най-важно в ястието е вкуса и не правя компромиси с нищо , за да стигна до перфектния вкус, дори и да не е здравословно .
В случая е точно така,пак не правя компромис, вкуса им е страхотен ,а  нищо от това, което виждате по снимките не е пържено,но ако някой не ви гледа как го приготвяте и му сервирате ще си мисли,че хапва пържени пилешки дробчета с пържени картофки,а всъщност вие ще сте ги приготвили във фурната и то за нула време,не повече от 45-50 минути двете , никъде няма да е пръскала мазнина ,а отвътре дробчета ще са сочни и червеникави 
а  картофките божествено хрупкави и за разкош нищо няма да е попило  мазнина , защото нищо  не е пържено .
Продукти :
1 кг.пилешки дробчета
1кг.картофи
сол на вкус
брашно за овалване
подправка за картофите по желание
Измивате дробчетата и ги слагате върху кухненска хартия да се отцедят напълно от водата .
Нарежете всяко дробче на 2 или на три зависи от големината му ,но не ги дребнете .
В  една купа или найлонова торбичка  си сипвате брашно и го обърквате със сол .Потапяте всяко дробче хубаво в брашно и го изтръсквате от излишното и така с всичките като си ги редите едно до до друго на някой поднос или в чиния .
Сипвате олио да покрие дъното на тавата ,но да не е много  и я слагате във фурната включена на 220 градуса .Като чуете,че почва да цвърчи олиото изваждате тавата и бързичко редите в нея набрашнените дробчета едно до друго , на 1 ред  и ги връщате във фурната .След 5 минути печене ги обръщате и от другата страна да се запекат и това е всичко .Не ги дръжте повече, защото ще изсъхнат .
Резултата е че за има няма 10 минути имате килограм пържени, но всъщност печени пилешки дробчета, нищо не е пръскало,никой не е пострадал и навсякъде около вас си е чистичко .Повярвайте,че като си хапнете няма да намерите разлика,че не са пържени,а напротив ще се изненадете супер приятно,че грам не са мазни .
С картофките процедираме по следния начин :
Ако са пресни само ги измивате и нарязвате на пръчици като за пържене,ако пък са стари обелете ги преди това . Сложете нарязаните картофи в една купа,сипете им олио ,не да плуват в олио,а просто всички равномерно да се омазнят,посолете си ги на вкус и сложете една супена лъжица червен пипер и две супени лъжици галета . Ако искате по ваш вкус добавете още аромати ,каквито харесвате вие и семействата ви примерно чесън на прах,чубрица, риган,мащерка,копър...творете на воля,аз и ги харесвам ей така почти в натурален вкусово вид,а и така мноооого силно се доближават до вкуса на пържените картофи . Избора си е ваш на тема аромати .
Разбъркайте всичко добре и ги изсипете в тава застлана с хартия за печене,като ги разстелете равномерно на един ред .
Сложете ги в загрята на 200 градуса фурна и ги забравете за 20 минути, нито ги бъркате, нито отваряйте фурната , а на 20 тата минута като погледнете във фурната те ще са готови  и златисто-кафяви , апетитно примамващи и абсолютно от всякъде опечени,без въобще да сте ги бъркали .
И това е всичко , вашето меню "Измама " е готово за нападане !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
 Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.