неделя, 4 февруари 2018 г.

ЯБЪЛКОВ ЩРУДЕЛ

Нищо ,че съм в Русе,а не във Виена имам си и ЩРУДЕЛ и ДУНАВА тук и си го хапвам сладко, сладко , гледайки реката през прозореца ! ☺
Ако ви кажа,че е перфектен ще ви излъжа,защото е СЪВЪРШЕНО ПЕРФЕКТЕН !!!
Без забележка ,вкуса му е просто брилянтен, толкова съвършено са му уцелени пропорцийте на абсолютно всичко , че просто не може по-добре.
Много плънка, хрупкава коричка, неустоим аромат на ябълки и канела ...какво повече може да се иска....абсолютно нищо ..всичко си има в това число бърз и лесен за приготвяне с божествено апетитна визия ...остава да  ви напиша само рецептата  и бягайте за продукти до магазина.
В никакъв случай не оставяйте равнодушни,защото ще сгрешите, много при това... РЕЦЕПТАТА Е ТРЕПАЧ !!! 💖
Продукти :

бутер тесто 550 гр. на Кауфланд  (2бр.по 275гр.) не харесвам Белла ,това на Кауфланд е немско и ухае безумно хубаво на немско масло
3 бр.големи ябълки
2 с.л.галета
8 с.л. захар
80 гр.масло
50 гр. смлени орехи
пудра захар
1 яйце
канела вие си преценете сами на вкус, аз слагам малко за аромат, защото много не я любя ☺
Обелете и настържете ябълките на едро ренде.  Разтопете маслото в тиган на котлона и сложете вътре настърганите ябълки. Добавете захарта , канелата и галетата. Разбъркайте хубаво и бъркайте постоянно 2-3 минути докато омекнат ябълките и им поизври водата, но не напълно,нека остане малко и махнете от котлона. Добавете смлените орехи и разбъркайте. Оставете да изстине напално .
Отворете едното бутер тесто и с ножа го разделете на две части . Сместа от тигана разделете на 4 равни части . Сложете плънка върху едната половина на листа и навийте на руло,като края на листа(не на страничните, а отдолу) с тесто го по притиснете леко и загладете да не изтече плънка при печенето.
Прехвърлете в тава застлана с хартия за печене. Навийте и другите три рула по същия начин и подредете в тавичката. С нож направете леки прорези на разстояние горе долу 1 см.,намажете рулата хубаво с разбито яйце и сложете да се пекат в загрята на 200градуса фурна, някъде около 25 минути..може и 30 , следите ги да ви харесат на вид да станат апетитно златисто-кафяви и ги изваждате от фурната.
 
Нека изстинат десетина минути , нарежете всяко руло на четри равни части и ги поръсете обилно с пудра захар .

 Това е може да ги започвате , ние никога нямаме търпение да ги чакаме да изстинат много-много...направооо ЩРУДЕЛА е върха...може би защото преди на Русе са му казвали "малката Виена" и се получава толкова вкусен ...не знам ! ☺
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
А това е един коментар зс който не мога да не ви се похваля 
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.