петък, 9 февруари 2018 г.

Печени Телешки опашки с картофки

"Печени телешки опашки с картофки" ....аз по-вкусно телешко месо в живота си не съм яла.
Толкова крехко,сочно ,без грам мазнотия , абсолютно чисто месо...вкусноооо. .просто разкош..то хапваш и то се топи в устата ти...въобще не се стига до дъвчене...просто мозък . 
Падне ли ви случай задължително се възползвайте и го опитайте и ви гарантирам,че друго телешко няма и да си купите , а моите опашки в случая са още по-върховни,защото са от 8 месечни теленца и се водят "Млечни телешки опашки ", няма ги навсякъде и са изключително трудни за намиране , но всяка хапчица си заслужава усилието да се сдобиете с тях и защото съм убедена, че основния въпрос ще е аз от къде ги взимам, ще ви отговоря,че ги поръчвам по интенет и ще кача линк ,но подчертавам,че това не е с рекламна цел и никой не ми плаща за тая работа ,а просто ще си спестя време да отговарям в коментари на този въпрос по отделно на всеки ,който се интересува.
Продукти :
1,5-2 кг.телешки опашки
2 кг.картофи
олио
сол
червен пипер
чесън на прах

Измивате хубаво месото и го слагате в тавата .Подсушете го с кухненска хартия . Вземете остър нож и на дъската го нарежете на дебели шайби...става много лесно ,просто трябва да уцелите между прешлените .
Омешайте си сол на вкус,1/2 ч.л.червен пипер и 1/2ч.л.чесън на прах и натрийте хубаво подсушеното месо .Подредете го в тавата и го залейте с 100 мл.олио .Сипете вода до половината на тавата и завийте хубаво отвсякъде с алуминиево фолио. 
Сложете във фурната на 220 градуса половин час , а после намалеге градусите на 180 и печете още два часа . Извадете тавата, развийте фолиото и проверете месото ,трябва да се дели от кокала,ако е готово.  Извадете го в чиния ,а в соса от печенето сипете картофите ,които сте обелили и нарязали на едро . Завийте пак с фолиото и върнете във фурната на 180 градуса половин час ,а след това извадите тавата, махнете фолиото и наредете парчетата месо между картофите.  Усилете фурната на 220 градуса, не слагайте фолиото и върнете тавичката ястието да се запече до апетитен  златисто-кафяв и неустоим загар.
Ухае просто божествено и е извънземно вкусно ,а аз стига писах започвам го,че не се издържа!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!  💖
Ето от тук поръчвам аз : МЛЕЧНИ ТЕЛЕШКИ ОПАШКИ





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.