четвъртък, 8 февруари 2018 г.

Запечено Картофено пюре със сос"Бешамел " и Кашкавалена коричка

Това е такава вкусотия,че с думи не може да се опише...просто ТРЯБВА да си го сготвите и тогава ще разберете колко съм права.
Абсолютно лесно и бързо е да си го приготвите ,вкуса му ще ви очарова,аромата му ще ви плени ,ще зарадвате семействата си с нещо ново , убийствено вкусно и ще се превърнете в звездата на вечерта.
Повече приказки са излишни,хайде да го сготвим.☺
Продукти :
1,5 кг.картофи
200 гр.сирене
300 гр.пушено филе
150 мл.прясно мляко
70 гр.масло
сол на вкус
1/3 ч.л.черен пипер
малко настъргано индийско орехче ,но може и без него
100 гр . настърган кашкавал

За Бешамела :
2 равни  с.л.брашно
70гр.масло
500мл . прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
Измийте хубаво картофите и ги сложете да се сварят, а когато изстинат ги обелете. Не беля картофите предварително, защото при варенето поемат вода и си променят вкуса.
Сложете сварените и обелени картофи в тавичката в която ще печете и ги намачкайте хубаво с пресата за картофи. 
Стоплете прясното мляко заедно с маслото и го прибавете към картофите, продължете да мачкате докато се получи гъсто картофено пюре и го овкусете с черния пипер и малко индийско орехче по желание. Добавете нарязанато на дребно филе ,сиренето и разбъркайте всичко хубаво. Опитайте как е на сол ,защото ако сиренето е много солено може да не се налага да слагате сол или сложете на вкус . Подравнете пюрето хубаво в тавичката.
За "Бешамела" нямаше как да ви направя подробни снимки,защото или трябваше да бъркам или да снимам,но се опитах да ви го обясня много подробно ,за да си го приготвите лесно .
Слагате маслото на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите всичкото.Ако сте бъркали правилно няма да са ви се образували бучици,но ако сте сгафили включете пасатора и той ще заличи грешките и ще го направи гладък .Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на рядка боза махате го от котлона !
Излейте Бешамела върху пюрето и сложете във загрята на 200 градуса фурна за 10 минути през които соса ще стегне .Извадете тавичката от фурната и сложете навсякъде настъргания кашкавал и малко магданоз. Върнете във фурната и запечете около 10-15 минути до апетитен златисто-кафяв загар, а  след това е готово да си го хапнете .
Уникално вкусно е и дори ,когато изстине става още по-вкусно .
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.