неделя, 25 февруари 2018 г.

Сусамено пухче

Супер лесна за изпълнение рецепта с общо взето никакви продукти и в това ледено и  снежно  време , дето не е спирало да вали от три дни ..... даже  не знам какво точно вали в момента , защото постоянно се сменя и на никой не му се излизаше до магазина , затова забърках на бързо е това мноооого пухкаво "Туртенце"☺ , което е по-пухкаво и от най-пухкавия козунак на конци , който сте яли.
Вече го чакаме да изстине,,а аромата, който излиза от него е меко казано  нечовешки , така че ако ви се прииска на бързо топло и много вкусно домашно хлебче грам  не се замисляайте ,а се възползвайте от рецептата. Гаранция ще ви хареса! 

Продукти :
350 мл.хладка вода
1 суха мая
1ч.л.захар
1ч.л.сол
500 гр . брашно
3 с.л. олио
за намазване 1 яйце
сусам за поръсване
В купа смесете маята,захарта и брашно ,колкото да стане кашичка и оставете да шупне да се активира маята. След това добавете олиото и солта и започнете да добавяте от брашното ,бъркайки с лъжица докато е възможно ,а после добавете всичкото брашно и доизмесете на плота. Спазвайте количеството, изключително вярна е рецептата. 
Покрийте с кърпа и оставете да втасва тестото един час . 
Включете фурната на 180 градуса  да загрява и премесета много леко , с малко брашно втасалото тесто  и го прехвърлете в съда ,който сте си определили да печете ,  покрит с хартия за печене , аз пекох в йенската без капак в случая ,леко намазана  с олио и направете прорези. 
Намажете с разбитото яйце и поръсете обилно със сусам.
 Печете на 180 градуса, някъде 35-40 минути и е готова ,апетитния златисто-кафяв цвят ще ви подскаже , че е готова , а аромата който ще е във въздуха навсякъде около вас е просто неустоим!
 Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК  
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи ! 💖


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.