Вече го чакаме да изстине,,а аромата, който излиза от него е меко казано нечовешки , така че ако ви се прииска на бързо топло и много вкусно домашно хлебче грам не се замисляайте ,а се възползвайте от рецептата. Гаранция ще ви хареса!
Продукти :
за намазване 1 яйце
сусам за поръсване
сусам за поръсване
В купа смесете маята,захарта и брашно ,колкото да стане кашичка и оставете да шупне да се активира маята. След това добавете олиото и солта и започнете да добавяте от брашното ,бъркайки с лъжица докато е възможно ,а после добавете всичкото брашно и доизмесете на плота. Спазвайте количеството, изключително вярна е рецептата.
Покрийте с кърпа и оставете да втасва тестото един час .
Включете фурната на 180 градуса да загрява и премесета много леко , с малко брашно втасалото тесто и го прехвърлете в съда ,който сте си определили да печете , покрит с хартия за печене , аз пекох в йенската без капак в случая ,леко намазана с олио и направете прорези.
Намажете с разбитото яйце и поръсете обилно със сусам.
Печете на 180 градуса, някъде 35-40 минути и е готова ,апетитния златисто-кафяв цвят ще ви подскаже , че е готова , а аромата който ще е във въздуха навсякъде около вас е просто неустоим!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.