След като имах моято най-добра "Шоколадови бисквитена торта" ,беше време да измисля и моята най-добра "Ванилова бисквитена торта " и да опровергая някой фенове кото ми лепнаха закачливия прякор "Шоколадовата Ели "😁💖
А то ,че все към шоколада си ме влече си е самата истина и дори и в тази , просто да не съм КАПО отгоре и настъргах маааалко бял шоколад !!! 😁😁😁
Идеята беше това да е" Валентинката " ми за Димчо, затова има любовни мотиви по нея и с толкооова мноооого любов я правих,че стана простооо зашеметяващо вкусна....по-добре здраве му кажи,може и да има по-добра ,ама аз не съм я яла ! ☺☺☺
Продукти :
2 големи пакета бисквити"Закуска"
1л.прясно мляко
150 гр.меко масло
2.с.л.пудра захар
7 с.л.захар
сладко от цели вишни около 200гр.,не конфитюр (може и друго по ваше желание,но ще загубите от вкуса на тортата,защото много хубаво контрастират леко киселити вишни със сладкия крем и става жестока комбинация )
100 гр.смлени орехи
200мл.прясно мляко за топене на бисквитите
1л.прясно мляко
150 гр.меко масло
2.с.л.пудра захар
7 с.л.захар
сладко от цели вишни около 200гр.,не конфитюр (може и друго по ваше желание,но ще загубите от вкуса на тортата,защото много хубаво контрастират леко киселити вишни със сладкия крем и става жестока комбинация )
100 гр.смлени орехи
200мл.прясно мляко за топене на бисквитите
2 пудинга "Премиум на д-р Йоткер с бурбонска ванилия" ( И пудинга може да вземете само ванилов , но този е направо супер, толкова силно се усеща ванилията в него и дори като сварите крема в него се виждат черните точици от ванилията,снимах ви опаковката , бурбонската ванилия е възможно най-добрата)
Така че ,ако наистина искате да усетите вкуса на моята торта,спазете тези неща , иначе няма да ми се сърдите на мене☺
Така че ,ако наистина искате да усетите вкуса на моята торта,спазете тези неща , иначе няма да ми се сърдите на мене☺
Сложете 800мл.от млякото заедно със 8 с.л.захар на котлона да завира,а с другите 200 мл.от млякото разтворете пудингите. Когато заври млякото, сипвате пудингите и бъркате енергично, за да не станат бучки до гъст крем и махате от котлона.Крема трябва да изстине напълно затова го завийте с малко фолио ,за да не хване коричка или другия вариант е да го разбърквате на 2-3 минути докато изстине.
С миксера разбийте мекото масло заедно с пудрата захар до побеляване и след това продължавате да разбивате и добавяте изстиналия крем до хомогеност .
Взимате тавичката за торта и най-отдолу сложете 3-4 лъжици крем. След това ред бисквити, като ги топвате в хладко прясно мляко ,просто за момент, да не се напояват много .Правете си снадки,когато редите бисквитите, намажете с хубав пласт от крема, а отгоре поръсете със смлените орехи ,а върху тях сложете тук-там от сладкото .Редите пак крем и редувате както ви описах и така докато напълните тавата.
Завършвате с крем и сложете тортата в хладилника поне за 4-5 часа,за да стегне хубаво. После махате ринга и украсете страничния борд със смлените орехи, а отгоре украсете по ваше желание.
Наистина много ще ви хареса,мноооого е вкусна гарантирам! Комбинацията от така приготвения ароматен ванилов крем ,сладкото от вишни и орехите е неустоимо вкусна !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новитерецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.