неделя, 7 октомври 2018 г.

СВИНСКО ПАПРИКАШ 💞

ПРОДУКТИ :

1 кг. свинска плешка
7 зелени и 3 червени чушки
2 големи домата
2 големи глави лук
1 глава чесън
70 мл.олио
1/2 ч.л. черен пипер
1 с.л . чубрица
1 с.л.брашно
20 зърна черен пипер
1ч.л.червен пипер
сол на вкус
вода
магданоз

Взимате най-голямата тава ,която имате и слагате в нея месото нарязано на хапки , поливате го с олиото , посолявате го хубаво на вкус ,поръсвате с черния пипер и го слагате в загрята фурна на 220 градуса за около 15-20 минути само да хване загар месото ..не го бъркате .
След това наливате вода в тавата да покрие месото и още един пръст и пак във фурната.
Следите някъде 40 -50 минути и набодеге с вилица една мръвка ,ако е омекнало месото извадете тавата, за да ви е по-удобно да работите и сложете в нея нарязаните на едро чушки , лук на полумесеци, чесън всяка скилидки на 3-4 парченца, червения пипер,черния пипер на зърна,  чубрицата и доматите обелени и нарязани на кубчета. Разбърквате всичко хубаво и пак във фурната, но намалете градусите на 200 . Когато омекнат зеленчуците сложете и брашното размито с малко вода пак разбърквате и допечете още 10-15 минути докато соса се уплътни ,а ястието остане почти само на мазнина. Извадете тавата и поръсете обилно с магданоз. Сервирайте с домашен топъл хляб  и се насладете от душа и сърце на тази огромна вкусотия . 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.