вторник, 30 октомври 2018 г.

УСУКАН ТУТМАНИК

Просто всички трябва да си приготвите този уникален тутманик !

Той е едно върховно пухче , което  толкова ще ви хареса ,че ще го правите  пак и пак , защото всичките ви любими хора ще ви умоляват ,а вие ги обичате и искате да са добре нахранени и щастливи и това ви прави абсолютно безсилни пред молбите им ...!

ПРОДУКТИ :

500-600гр.брашно
2яйца разделени на 2белнъка ,2 жълтъка
200мл.прясно мляко
1ч.л.сол
1с.л.захар
2 с.л.олио
1/2 кубче мая или 1 пакетче суха мая 7грама

За пълнежа :

250-300 гр.сирене
100 гр.разтопено масло за намазване
В хладкото мляко  добавете маята ,захарта и 3-4 лъжици брашно ,разбъркайте на каша и оставите за 10 минути на страна да шупне .
След това добавете останалите продукти без жълтъците и замесете тесто,което оставете да втаса докато удвои обема си .
След това разделете втасалото тесто на 4 равни части .Разточвате ги на 4 кори с големината на тавата ,а нея покрийте с хартия за печене .
Намазвате първата кора обилно с масло и поръсвате с натрошено сирене .Отгоре поставяте следващата кора и повтаряте същата процедура с втората и третата кора .Последно слагате четвъртата ,нея мажете с масло и нарязвате тутманика  на 7-8 ленти ,които усуквате и пренасяте в тавата една по една . Оставяте да втаса втори път за около 30 минути ,а след това с четка мажете отгоре с разбитите 2жълтъка с 2 с.л.прясно мляко .
Вкарвате в загрята фурна и печете на 200 градуса  до готовност и апетитен златисто-кафяв .
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов,хранете се нкусно и бъдете мнооого щастливи ! 💖



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.