събота, 20 октомври 2018 г.

БАНИЦА ПЛИК С КОРИ НА САЧ

Няма човек на земята, който да може да остане равнодушен при вида и божествения аромат,който се носеше из цялата къща , докато се печеше във фурната , а след като я извадих положението излезе тотално извън контрол. ..! 😆     
Кръстих я "БАНИЦА-ПЛИК С КОРИ НА САЧ " и сега официално ви я представям и я провъзтласявам за възможно НАЙ -ДОБРАТА РЕЦЕПТА С КОРИ НА САЧ ,поне за мене .
Главния тарикатлък ,който я прави толкова неустоимо вкусна е уникалния начин по който се редят корите и както всички сте се запасили с върховните кори на "АЙДЕМО" ето това е рецептата, която трябва да си приготвите с тях задължително ...няма да ви се вярва колко е добра...хем пухкава и мека ,хем леко хрупкава , хем много сочна , хем всичко и е перфектно уцелено ...това хора е една ФАНТАЗИЯ. ..това е БАНИЦА ЗА МИЛИОНИ ! 
ПРОДУКТИ :

1 пакет  ръчно точени кори "АЙДЕМО "
125 гр.масло
4 яйца
250-300 гр.сирене
300мл.прясно мляко
3 с. л . кисело мляко
1/2 ч.л. сода за хляб
Сусам
В купа сипете прясното мляко и маслото и ги стоплете в микровълновата докато маслото се разтопи .
В друга купа намачкайте сиренето , добавете яйцата и киселото мляко в което сте шупнали содата и разбъркайте добре.
 Взимате квадратната тава от фурната, слагате хартия за печене в нея и разстилате върху нея едната кора(те са общо 3кръгли кори в плик),като краищата и нека висят извън тавата.
Намазвате я хубаво с четка със сместта от купата с прясно мляко навсякъде и преценявате в купата да остане и за другите две кори и да намажете и отгоре готовата за печене баница  .
Взимате втората кора и я мятате върху първата ,понагласявате я да се слепят двете,но не натискайте много и нея я намажете със сместа от мляко и масло и отгоре мятате и третата кора , разстилате я и нея и я намазвате .
След това висящите извън тавата части от корите ги свивате да влезнат в тавата и се образува квадрат.
Взимате  яйчената смес и я  роазпределяте  на 4 купчинки в четрите ъгъла върху корите и  започвате да загръщате краищата към средата(вижте снимките) като плик за писмо .
Намазвате я отгоре хубаво навсякъде с последното останало от сместа с прясното мляко и маслото , поръсвате я със сусам и я мятате я във фурната за около 25-30 минути на 190-200 градуса , докато стане перфектно златисто-кафяво и ....това е..

Хапвайте я с кисело мляко или айранче ,много ми харесва на мен така .Нарязвате си я на 8 триъгълника или както ви харесва и да ви е сладко ! 
Това е линк към кулинарната група,където може и вие да качвате ваши ястия и рецепти , първи да виждате новите рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.