четвъртък, 11 октомври 2018 г.

ПАЙ С КАЙМА И ТОПЕНО СИРЕНЕ



 Това е моя " ПАЙ С КАЙМА И ТОПЕНО СИРЕНЕ " , който всъщност направих с тестото на Ирен за лучника .Стана супер вкусно и бе ометено за норматив  Както го срязах и така веднага от вътре изтече топенето сиренце , а преплитащате се ухания на комбинацията топъл хляб , кайма ,топено сирене и подправки се носеха из цялата къща и ви съветвам да го приготвите в домовете си за радост на близките си скоро просто,защото е мноооого, мноооого вкусен . 
Ако искате импровизирайте с плънката по ваше желание и вкус , но печивото ще ви очарова и повярвайте ,когато изстине пак е вкусно, а тестото си стои меко и пръхкаво .   
ПРОДУКТИ :

ЗА ТЕСТОТО   : 
                                        мерих с чаша с вместимост 200мл.

1 чаша прясно мляко
1 чаша олио или мас
1ч.л.сода
1ч.л.сол
брашно до меко и еластично тесто ,около 500 гр. трябва да може да се точи
1 яйце за намазване с малко прясно мляко
поръска

ЗА ПЛЪНКАТА :
500 гр. каймата
1 глава лук
1/2 ч.л. червен пипер
1/3 ч.л.черен пипер
1 ч.л. чубрица
100 -150 гр.топено сирене
сол на вкус
100 мл.вода
олио за пържене
Нарежете лука на ситно и го  слъжете в сгорещеното олио .Добавете каймата и водата и хубаво разбъркайте до хомогеност. Добавете двата вида пипер,чубрицата ,опитайте и добавете сол на вкус. Когато водата изври махнете от котлона.
Зимесете меко и нелепнещо тесто до положение удобно за разточване .
Разделете на две - 2/3 част и 1/3 част . Сложете хартия за печене в тава ,аз пекох в тортената форма, която ми е с диаметър 26 см. Разточете по голямата  топка тесто и я поставете в тавата за дъно на пая ,като  оставете по-дълго да има и борд . Сипете вътре изпържената кайма ,а отгоре върху нея поставете парчетата топено сирене .Разточете по-малката топка тесто и го сложете отгоре за капак на пая ,а отстрани прещипете ,за да не изтича плънката .
Намажете навсякъде с яйце разбито с малко прясно мляко ,отгоре посипете поръска и сложете във фурна загрята на 200 градуса. Печете около 35-40 минути до апетитен златисто-кафяв загар.
  Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.