понеделник, 1 октомври 2018 г.

БЕШАМЕЛОВ КАРТОФЕН ОГРЕТЕН💞


Установих, че отдавна не съм творила нищо с моята голяма любов картофите и днес спешно се погрижих да се корегирам . Резултата е този БЕШАМЕЛОВ  КАРТОФЕН ОГРЕТЕН , който стана толкова вкусен ,че съм много, мноооого доволна и хич не се замисляйте ,а го почвайте  всички. ...без изключение ....☺убиец е !  

Продукти :

1 кг. картофи
150-200 гр. сирене
100 гр.кашкавал
125гр.масло
3  яйца
2 с.л. брашно
700 мл.прясно мляко
5 с.л. кисело мляко
1/3 ч.л.черен пипер
сол на вкус
Сварявате и намачквате картофите . Когато изстинат напълно чуквате вътре при тях яйцата , начупвате сиренето , добавяте киселото мляко и разбърквате всичко хубаво.
Правите си бешамела като  слагате маслото на котлона да се разтопи, но да не се пържи и разтопи ли се добавяте и брашното,бъркате постоянно до златисто-кафяв цвят и започвате да добавяте по-малко на тънка струйка,като не спирате да бъркате и прясното мляко докато го сложите  всичкото.
 Овкусете със сол и черен пипер на вкус и стане ли соса с гъстотата на боза махате го от котлона ! Най-готино се прави този сос като бъркате с телената бъркалка и грам не стават буци ,става абсолютно гладък.
Сипвате половината от соса при другите продукти ,разбърквате хубаво и прехвърляте всичко в тавата в която ще печете ,като загладете хубаво да е равно . Отгоре сипете един слой от останалия бешамел , а върху него поръсете ситно настъргания кашкавал.
Печете на 190 градуса до златисто -кафяв загар на ястието и апетитен завършен вид ,някъде около 25 минути .
Сервирайте с лъжица кисело мляко и доматче. ..много си тичат !
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти  , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУК
Гответе с любов, хранете се вкусно и бъдете мнооого щастливи! 💖 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.