петък, 10 януари 2020 г.

СУШЕНИ ПОСТНИ ЧУШКИ С ОРИЗ

Обоооожавам го това ястие!!!💞☺
Не съм го яла има-няма 10 години сигурно.Беше специалитет на баба Надка, която  беше сестра на баба ми, светла им памет и на двете.Другия и специалитет бяха едни върховни бухтички, ще ги направя и тях тия дни.☺
Много е вкусно хора, мнооого.... !
И знаете, че съм мръвкарка и пак това си го харесвам много и не бих му сложила кайма, ама никога!!!
Искам си точно тоя леко сладникав вкус  съчетан с аърховния аромат на сушени червени чушки и оризче...божествено просто.
Стандартните чушки пълнени естествено си ги правя с кайма, но тия са "Бутикова селекция"😆😆😆
Пък и попаднах на хубави сушени чушки, снимах ви опаковката да видите .Като ги отворих аромата, който излезе от плика, направо ме застреля  в носа☺....толкова дъхави и едри, не някои дребосъци.
Направих и хляб, защото така ни ги сервираше  баба Надка...винаги в компанията на топла питка и за да е е пълно щастието направих и аз.
Рецептата за него може да видите тук👉 ВКУСЕН ХЛЯБ ЗА 50 МИНУТИ
Ето и рецептата за вкуснит чушленца☺

ПРОДУКТИ:

2 големи глави лук
2 чаши ориз
1 с.л.чубрица
1/2 ч.л.червен пипер
1/3 ч.л.черен пипер
60 мл.олио
сол на вкус
малко брашно
магданоз
1п.сухи чушки - 100 гр....около 15 чушки са

Обелете и нарежете лука на ситно, а ориза измийте хубаво няколко пъти...до бистра вода.Кипнете вода и залейте с нея сухите чушки да омекват 10-15 минути, а след това ги отцедете от водата, но не я хвърляйте....тя е злато, защото е попила много от вкуса и аромата на чушките, докато киснаха в нея.
Сгорещете олиото в тиган на котлона и сипете лука вътре.Когато омекне сложете и ориза и подправете със сол, черен, червен пипер и чубрица.
Разбъркайте всичко и сипете две чаши от водата в която киснаха чушките.
Бъркайте често, докато ориза я попие и усвои и махнете от котлона.
Напълнете чушките, но не ги тъпкайте, оставяйте  да има място къде да набъбне ориза при печенето.Запечатвайте ги, като ги топвате в брашно и ги подреждайте в тавата.Последно ги залейте с останалата вода от кисненето на чушките и ако е необходимо долейге още вода да са покрити хубаво.
Печете на 180-190 градуса около  45-50 минути до апетитен завършен вид на ястието.Сервирайте  и  пак ще ви кажа......мнооооого е вкусно!😆😆😆
Да Ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУКч
 

Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.