петък, 24 януари 2020 г.

ЛИМОНОВО ПИЛЕ

Леле, лелеее....отде да намеря думи да го опиша, като не стигат....!!!😆😆😆
Експлозия е това ястие...! Толкова е вкусно, че като го опитах одеве и веднага се сетих за култовата  фраза "Ядеш и ревеш"!😆
Хич и няма се хабя да Ви убеждавам да си го сготвите, който си го сготви ще се размаже от кеф☺, като го опита, който не...то  си е за негова сметка и той губи☺
Ястието е едно огромно кулинарно вълшебство, което ще дари щастие на вас и близките ви...ето рецептата
ПРОДУКТИ:

2 пилешки бутчета
1 лимон
1 кутийка топени сиренца
300 мл.течна сметана
1 равна с.л.Дижонска горчица
2 пилешки бульона
3 скилидки чесън
малко брашно
50 мл.олио
400мл.вода
сол и черен пипер на вкус
магданоз
Гарнитура- пакет замразени зеленчуци

Аз го сготвих с бутчета, защото ги харесвам и ги имах в камерата, но вие ако  харесвате повече пилешки гърди си го сгответе с тях.Лично аз другия път единствената корекция, която ще направя е, че ще взема само "копанчета"☺ или културно -парти бутчета☺ че тая по-дебелата част  подбедрица, дето е ме дразнеше визуално  и щото е по-голяма и трябваше повече време да се сготви .Затова, ако искате вие направо си го сгответе с парти бутчета...просто, като съвет, а вие постъпете, както си решите.
Овкусявате месото със сол и черен пипер, овалвате хубаво всяко парче в брашно и изтупвате излишното.
Загрявате олиото в тигана и слагате вътре бутчетата.
Намалете котлона на средна степен, за да се изпържи хубаво месото отвътре, защото иначе отвън ще се зачерви бързо, а по средата ще остане сурово.
Когато се изпържи хубаво от едната страна, завъртете го от другата и пържете до готовност.Извадете готовите в чиния.
В мазнината в тигана сложете нарязания на супер ситно чесън и стрийте два пилешки бульона.Разбъркайте и долейте водата.Когато заври, сипете  сметаната и лимона, който сте нарязали на колелца и всяко колелце на още четри.Сложете горчицата и разбъркайте всичко отново.Заври ли хубаво, намалете котлона на средна степен и сипете в тигана и топените сиренца.
Бъркайте, докато се разтопят  хубаво в соса и след това върнете парчетата пиле в тигана да се досготвят.Повече не бъркайте и не пипайте нищо...даже, ако имате капак на тигана похлупете ястието.
Нека поври 15 минути да се уплътни соса и да се обединят вкусовете на продуктите и е готово.Поръсете със ситно нарязан магданоз и сервирайте.
За гарнитура направих задушени зеленчуци.
В тенджера сипвам малко вода, парче масло и сол на вкус..../50 гр. масло, 150мл.вода, сол на вкус/
Слагам на котлона и когато заври изсипвам вътре замразените зеленчуци.Разбърквам хубаво и похлупвам с капак тенджерата.Котлона го държа на средна степен...ври така максимум 10 минути и са готови.Аз ги обичам даже леко сурови да останат и да са хрупкави.
Ястието е просто божествено хора...ще видите!
Да ви е сладко!
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте  в нея като  КЛИКНЕТЕ  ТУКч
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи!💞

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.