Най-вероятно на 2-ри януари последното нещо, което искате да видите е рецепта за пържоли! 😆😆😆
Обаче мръвката си е мръвка, ще ви мине празничното насищане, ще минат няколко дни и пак ще ви се прииска да си хапнете някоя вкусна и сочна пържолка....винаги е така!☺
Тези сладуранки ние ги хапнахме в Новогодишната нощ и ви обещах, че ако издържат успешно тестовете ще са първата рецепта в блога за новата 2020 година.
Супер, супер лесни и бързи са и сами се готвят общо взето, а ето и гяхната рецепта.
ПРОДУКТИ:
4 пържоли по ваш избор
1 с.л.подправка за барбекю
1/3 ч.л.черен пипер
3 с.л.олио
1с.л.мед
4-5 с.л.тъмен соев сос
200 мл.вода
В тавата в която ще печете си направете марината от всички изброени продукти, без водата и я разбъркайте.Аз сол не сложих заради соевия сос, а и ние ядем по-безсолно, но ако искате вие си добавете малко, но внимавайте да не ги пресолите, а пък и винаги може да си ги досолите после, така че вие си решете.
Подредете пържолите в тавата и ги оваляйте от двете страни в маринатата.
Покрийте тавата с фолио за съхранение и я оставете в хладилника за 5-6часа.
После махате фолиото, сипвате 1 чаша вода, завивате тавата с алуминиево фолио и слагате във фурната за един час на 170-180 градуса...после са мозък!☺
Развийте фолиото и ако искате да ги зачервите увеличете градусите и запечете още десетина минути до желания загар.
Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Обаче мръвката си е мръвка, ще ви мине празничното насищане, ще минат няколко дни и пак ще ви се прииска да си хапнете някоя вкусна и сочна пържолка....винаги е така!☺
Тези сладуранки ние ги хапнахме в Новогодишната нощ и ви обещах, че ако издържат успешно тестовете ще са първата рецепта в блога за новата 2020 година.
ПРОДУКТИ:
4 пържоли по ваш избор
1 с.л.подправка за барбекю
1/3 ч.л.черен пипер
3 с.л.олио
1с.л.мед
4-5 с.л.тъмен соев сос
200 мл.вода
В тавата в която ще печете си направете марината от всички изброени продукти, без водата и я разбъркайте.Аз сол не сложих заради соевия сос, а и ние ядем по-безсолно, но ако искате вие си добавете малко, но внимавайте да не ги пресолите, а пък и винаги може да си ги досолите после, така че вие си решете.
Подредете пържолите в тавата и ги оваляйте от двете страни в маринатата.
Покрийте тавата с фолио за съхранение и я оставете в хладилника за 5-6часа.
Сосчето, което се е получило при печенето е върховно и с вкусната топла пита " Корона" голямо топкане падна.☺
Да Ви е сладко!Това е линк към кулинарната група,където първи ще виждате новите рецепти , може и вие да качвате ваши ястия и рецепти и да водим всякакви дискусии на кулинарни теми,така че заповядайте в нея като КЛИКНЕТЕ ТУК
Гответе с любов , хранете се вкусно и бъдете мноооого щастливи! 💖
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.